ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για την τρίτη ηλικία στο Ρέθυμνο

0

Ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Εταιρεία Αλτσχάϊμερ Ρεθύμνου και το ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Ρεθύμνου, που ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.), διοργάνωσαν δύο ομιλίες για την Τρίτη ηλικία στον χώρο του Κ.Η.Φ.Η. (Πλατεία Μικρασιατών), την περασμένη Πέμπτη 20/3/2014.

Τα θέματα των ομιλιών ήταν "Επικοινωνία στην τρίτη ηλικία" με εισηγητή τον ψυχολόγο Μανώλη Ζερβουδάκη, MSc Κλινικής Νευροψυχολογίας, και "Άνοια: Mη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και πρακτικά θέματα" με εισηγήτρια την ψυχολόγο Καίτη Ζαχείλα-Καπελώνη.

Οι δύο επιστήμονες ήλθαν σε μια πρώτη γνωριμία με τα μέλη του Κ.Η.Φ.Η. Ρεθύμνου, τους ενημέρωσαν για τα άνωθεν θέματα, συνομίλησαν μαζί τους για τα γενικότερα προβλήματα της Τρίτης Ηλικίας που τους απασχολούν και δέχτηκαν τις ερωτήσεις τους.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εκδήλωση, για την οποία το Κ.Η.Φ.Η. Ρεθύμνου ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου, ο οποίος, διαμέσου των μελών του, εξέφρασε την προθυμία και την διάθεση να επαναλαμβάνει ομιλίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, με θέματα παρόμοιου ενδιαφέροντος και σε συνάρτηση με την Τρίτη ηλικία.

Το Κ.Η.Φ.Η. Ρεθύμνου έχει ενταχθεί στη δράση «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013.

WP_000973

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ