ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυνήγι θησαυρού Ρέθυμνο 2014

0

Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες μεγάλοι, αλλά και μικρότεροι σε ηλικία, κυνηγοί ξεχύθηκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους του Ρεθύμνου, αναζητώντας τον θησαυρό που φέτος έκρυψε η ομάδα της "Κουτσής Κατσίκας".

Το κυνήγι -που μετρά 25 χρόνια ζωής- φέτος προσέλκυσε 44 συνολικά ομάδες με πάνω από 5.000 ενεργούς συμμετέχοντες και το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από την συναρπαστική πλοκή του και τους ευφυέστατους γρίφους που κλήθηκαν να λύσουν οι Ρεθυμνιώτες κυνηγοί.

Ειδικότερα, τον θησαυρό της "κουτσής κατσίκας" -που ήταν η νικήτρια ομάδα του περυσινού παιχνιδιού- ξεκίνησαν ν' αναζητούν ενεργά από νωρίς το πρωί χιλιάδες κυνηγοί του Ρεθύμνου, που συμμετείχαν στην φετινή 25η διοργάνωση για το κυνήγι του θησαυρού.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πνευματικό παιχνίδι που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολόκληρης της πόλης, καθώς το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η συναρπαστική πλοκή και οι ευφυέστατοι γρίφοι που καλούνται να λύσουν οι "κυνηγοί" όλων των ηλικιών, που φέτος έχουν χωρισθεί σε 44 συνολικά ομάδες.

Εξάλλου, το κυνήγι θησαυρού του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού -που συν τοις άλλοις προσφέρει και ψυχαγωγία- είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πλούσια ιστορία και τα μεγάλα γεγονότα του Ρεθύμνου.

Φέτος, οι γρίφοι της «Κατσίκας» ίσως και να προβλημάτισαν κάπως τα "λαγωνικά" του Ρεθύμνου, που ήταν στα αρχηγεία τους και τα οποία ακονίζοντας το μυαλό τους και ξεσκονίζοντας τα βιβλία τους, έβαλαν κυριολεκτικά "φτερά στα πόδια" τους και καύσιμα στα οχήματά τους, για να "οργώσουν" απ' άκρη σ' άκρη τα όρια του "Καλλικρατικού" δήμου Ρεθύμνου ώστε να βρουν και να λύσουν πρώτοι τους γρίφους που θα τους οδηγούσαν στον καλά κρυμμένο θησαυρό.

Στην πλειοψηφία τους οι "κυνηγοί" προετοιμάζονται από τους προηγούμενους μήνες, καθώς έχουν κυριολεκτικά "ξεσκονίσει" όλα τα βιβλία της βιβλιοθήκης τους που αφορούν στην τοπική ιστορία και στην παράδοση του Ρεθύμνου. Άλλωστε σκοπός τους είναι να ακονίσουν το μυαλό τους και να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους γύρω από θέματα που ενδεχομένως και να αποτελούν τους γρίφους του παιχνιδιού….

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυνήγι θησαυρού Ρέθυμνο 2014

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ