ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβεύουν έναν σύγχρονο Αϊνστάιν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

0

 O Δόκτωρ Pawel Hawrylak, πρωτοπόρος επιστήμονας, είναι το τιμώμενο πρόσωπο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης,, καθώς θα αναγορευτεί Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 4μμ, στο αμφιθέατρο « Μανασάκη », στο ισόγειο του κτηρίου του Φοιτητικού Κέντρου στην  Πανεπιστημιούπολη Βουτών Ηρακλείου, με την αναγόρευση του τιμωμένου να γίνεται από την Αναπληρώτρια Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, κα Ελένη Παπαδάκη.

Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος θα δώσει διάλεξη με τίτλο: «Designing materials at the nanoscale»

Όπως είναι γνωστό, ο Δόκτωρ Pawel Hawrylak είναι Επικεφαλής της Ομάδας της Κβαντικής Θεωρίας στο Ινστιτούτο Επιστήμης Μικροδομών του Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου του Καναδά, Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα και επίτιμος Καθηγητής στο «Wroclaw University of Technology”.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη θεωρητική και υπολογιστική φυσική στερεάς κατάστασης με έμφαση στις ηλεκτρονικές και οπτικές ιδιότητες ημιαγωγικών νανοδομών για κβαντική πληροφορία, νανο-ηλεκτρονική και νανο-φωτονική. Μέρος των πρόσφατων δραστηριοτήτων του περιλαμβάνει το γραφένιο και τη χρήση κβαντικών τελειών σε ηλιακές κυψελίδες.

O Δόκτωρ Hawrylak είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Καναδά (2006), της Αμερικανικής Ένωσης Φυσικών (1996), του Καναδικού Ινστιτούτου Προηγμένης  Έρευνας (2006) και έχει λάβει το Βραβείο «Ηumboldt Research” (1999) και το μετάλλιο της Καναδικής Ένωσης Φυσικών «Brockhouse” (2002).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβεύουν έναν σύγχρονο Αϊνστάιν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ