ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Την Τρίτη το απόγευμα η εκλογή του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

0

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μόνος υποψήφιος για την θέση του πρύτανη, που υποβλήθηκε επίσημα όπως προβλέπεται από το νέο νόμο, είναι αυτή του σημερινού πρύτανη, καθηγητή κ. Κοντάκη, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη συνεδρίαση. 

Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα της Τρίτης. Ο Υποψήφιος Πρύτανης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του για το Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς και τους νέους Αντιπρυτάνεις που έχει επιλέξει. Στην συνέχεια θα γίνει η ψηφοφορία του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος προκειμένου να εκλεγεί ο νέος Πρύτανης. Σύμφωνα με τον νόμο απαιτούνται 8 ψήφοι, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η εκλογή. Σε άλλη περίπτωση η διαδικασία θα γίνει εξ αρχής και θα οριστεί νέα συνεδρίαση. Ωστόσο, θεωρείται  - από καλά πληροφορημένες πηγές - ότι ο κ. Κοντάκης έχει εξασφαλίσει τους 8 ψήφους που χρειάζεται για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. 

Το συμβούλιο διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης αποτελείται από έξι εσωτερικά μέλη του ιδρύματος και πέντε εξωτερικά: 

  1. Κοντάκης Γεώργιος του Μιχαήλ, Καθηγητής πρώτης βαθμίδας, Ιατρικής, Ιατρική Σχολή (νυν πρύτανης).

  2. Κοσιώρης Γεώργιος του Θεοδώρου, Καθηγητής πρώτης βαθμίδας Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (νυν αντιπρύτανης).

  3. Μανωλίτσης Γεώργιος του Ιωάννη, Καθηγητής πρώτης βαθμίδας Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών Αγωγής.

  4. Παναγής Γεώργιος του Θεοδώρου, Καθηγητής πρώτης βαθμίδας Ψυχολογίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

  5. Παυλίδης Μιχαήλ του Αντωνίου, Καθηγητής πρώτης βαθμίδας Βιολογίας, Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (νυν αντιπρύτανης).

  6. Σπανουδάκης Κωνσταντίνος του Λεωνίδα, Καθηγητής πρώτης βαθμίδας Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή (νυν αντιπρύτανης).

  7. Sabine  Iatridou   Full Profess,   Massachusetts Institute of Technology, USA.

  8. Georgia  Perakis, Wiliam F. Pounds Professor, Associate Dean of SERC at the MIT’s College of Computing and at MIT Sloan, Co-Director Operations Research Center, Massachusetts Institute of Technology, USA.

  9. Βασιλική Καλογερά, Daniel I. Linzer Distinguished University Professor and Professor of Physics and Astronomy,  Director, Center for Interdisciplinary Exploration and Research in Astrophysics (CIERA),Northwestern University, USA.

  10. Γεώργιος Κουμεντάκης   καλλιτεχνικός διευθυντής, Εθνική Λυρική Σκηνή.

  11. Μαρία Λιονή αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Περιφέρειας Κρήτης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ