ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Παρατείνεται για άλλα δυο χρόνια το σχέδιο δράσης για την προστασία της νήσου Χρυσή

0

Η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Θεόδωρου Σκυλακάκη, που είναι πλέον δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου

Το θέμα της εφαρμογής του σχεδίου δράσης για την προστασία της νήσου Χρυσής που έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιπαραθέσεις στην Ιεράπετρα , με υποστηρικτές και πολέμιους , παρατείνεται με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος κ Θ. Σκυλακάκη για άλλα δυο χρόνια.

Το θέμα έχει τεθεί στον προεκλογικό διάλογο και αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Ιεράπετρας κ Θεοδόση Καλαντζάκη και του υποψηφίου δημάρχου και πρώην αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ Γιάννη Γουλιδάκη.

Η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Θεόδωρου Σκυλακάκη, που είναι πλέον δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με αυτήν, παρατείνεται για δύο χρόνια η απόφαση που εγκρίνει το Σχέδιο Δράσης για την προστασία της νήσου Χρυσής και παράλληλα διατηρεί την αρμόδια Επιτροπή που έχει τον συντονιστικό ρόλο εφαρμογής του σχεδίου δράσης .

Η απόφαση όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ: Παρατείνεται για δύο (2) έτη από τη λήξη της, η ισχύς τής υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΔΦΠΒ/79116/2511/17.09.2021 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «Καθορισμός όρων και περιορισμών για την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης, της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής της Νήσου Χρυσή και έγκριση Σχεδίου Δράσης» (Δ’ 617)

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ