ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Elounda Hills: Αρχίζει η κατασκευή του 5στερου συγκροτήματος των 140.000 τ.μ. τον Σεπτέμβριο

0

Η πρώτη φάση είναι κομβική για την ανάπτυξη και περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, όταν θα έχουν εξασφαλιστεί και όλες οι άδειες που ήδη έχουν κατατεθεί, ξεκινάει η κατασκευή της οικιστικής-τουριστικής ανάπλασης του Elounda Hills, όπως ανακοίνωσαν ο αντιπρόεδρος της Mirum Hellas Κωνσταντίνος Δέδες, και ο διευθύνων σύμβουλος του Mirum Group 'Αγγελος Αγγελιδάκης, σε ενημερωτική συνάντηση.

Όπως ανακοινώθηκε, το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της Mirum, τραπεζικό δανεισμό και προπωλήσεις κατοικιών. Το έργο θα καταλάβει συνολική έκταση περίπου 56 εκταρίων, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται το 2027, ενώ ως το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος. Η ανοικοδόμησή του, η οποία ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2022, χωρίζεται σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση είναι κομβική για την ανάπτυξη και περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα. Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις.

Όπως επισήμαναν τα διοικητικά στελέχη, το Elounda Hills θα είναι το θέρετρο της νέας εποχής και φιλοδοξεί να γίνει το καλύτερο στη Μεσόγειο από κάθε πλευρά: πολυτέλειας, ανέσεων, ευζωίας, οικολογικού χαρακτήρα, βιωσιμότητας, αειφορίας. Χτισμένο αμφιθεατρικά και με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου θα είναι ένα από τα διάσημα και βιώσιμα υπερπολυτελή θέρετρα της Μεσογείου, του οποίου οι κτισμένες επιφάνειες θα ανέρχονται συνολικά σε περίπου 140.000 τ.μ.

Κεντρικό στοιχείο του project είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία του Luxury Hotel brand «One Ηotels», ως operator. Θα περιλαμβάνει επίσης μια οικιστική κοινότητα, μαρίνα 64 θέσεων (θα φιλοξενεί σούπερ γιοτ καθώς και μικρότερα σκάφη), ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές και ανέσεις που μαζί θα συνθέσουν ένα θέρετρο που θα κατοικείται όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής εκείνη του Μαΐου - Οκτωβρίου. Η διαχείρισή της θα γίνεται από την κορυφαία εταιρεία του είδους στον κόσμο, Camper & Nicholson, θα διαθέτει boutique ξενοδοχείο, yacht club, τραπεζαρία και αγκυροβόλιο για σκάφη που εκτείνονται έως και τα 70 μέτρα.

Η παρουσία της Mirum στην Ελλάδα

Ο Όμιλος Mirum δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια και έχει πλέον την ιδιότητα του Στρατηγικού Επενδυτή (ο μόνος στην Ελλάδα από τον κλάδο του Real Estate). Είναι μια από τις λίγες διεθνείς εταιρείες που έχουν ενταχθεί στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 (νόμος «Fast Track»), κάτι που σημαίνει διασφάλιση της επιτυχίας των επενδύσεων και αποσόβηση κινδύνων που μπορεί να οφείλονται σε πολιτικές, οικονομικές, τοπικές ή άλλες παραμέτρους. Αυτή τη στιγμή διαθέτει περί τις 675.000 τ.μ. παράκτιας γης στα οποία φιλοξενούνται κυρίως συγκρότημα κατοικιών και boutique ξενοδοχεία. Ανάμεσα στα έργα της Mirum στην Ελλάδα περιλαμβάνονται οι Mirum Villas στην Ελούντα, ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα καθώς και το μπουτίκ ξενοδοχείο «Island Concept», στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Το εν εξελίξει project Elounda Hills είναι το μεγαλύτερο της Mirum στην Ελλάδα και για να ξεκινήσει να χτίζεται χρειάστηκαν περισσότερα από 10 χρόνια αγορών των παρακείμενων οικοπέδων, ώστε να δημιουργηθεί μια σημαντική έκταση (περίπου 56 εκτάρια) με πάνω από 2 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο.

Η Mirum είναι ένας όμιλος εταιρειών (Mirum Group) που ασχολείται με την κατασκευή και την ανάπτυξη βιώσιμων πολυτελών κατοικιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων κορυφαίας αισθητικής σε τοποθεσίες όπου το φυσικό περιβάλλον πρωταγωνιστεί. Ασχολείται με τον κλάδο του premium real estate για περισσότερα από 25 χρόνια, έχοντας να παρουσιάσει την οικοδόμηση πάνω από 600 υπερπολυτελών κατοικιών (βίλες), συγκροτημάτων κατοικιών, εστιατορίων, χώρων αναψυχής και ανανέωσης (λ.χ. spa).

Ο πρόεδρος του ομίλου Mirum είναι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Vitaliy Borisov που γεννήθηκε στη Βίνιτσα της Ουκρανίας. Όπως αναφέρθηκε τη δεκαετία του '80 μετακόμισε στη Μόσχα όπου κατάφερε να αναδείξει τον όμιλο Mirum σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, παραδίδοντας κτήρια και πολυτελείς κατοικίες διεθνούς εμβέλειας. Το 2000 επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Κρήτη για διακοπές με την οικογένειά του. Το Elounda Hills είναι ένα έργο που εκφράζει το προσωπικό του όραμα για την περιοχή και η επιθυμία του είναι αυτό να καταστεί σημείο αναφοράς για την ευζωία και τη βιωσιμότητα.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ