ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Απαγορευμένος καρπός για το 70% των Τούρκων οι καλοκαιρινές διακοπές

0

Με τον πληθωρισμό σε επίπεδα μεγαλύτερα του 70% (σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις) οι καλοκαιρινές διακοπές για τους Τούρκους θα παραμείνουν όνειρο θερινής νυκτός εφέτος για την πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα σχετικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στην Τουρκία, επτά στους δέκα Τούρκους δεν σκέπτονται καν να κάνουν διακοπές το εφετινό καλοκαίρι καθώς αδυνατούν να τις χρηματοδοτήσουν.

Μάλιστα μόλις 12,8% όσων ρωτήθηκαν-και δήλωσαν ότι θα κάνουν διακοπές-θα προτιμήσουν τουριστικό θέρετρο της χώρας για να χαλαρώσουν. Αλλο ένα 10% απλά θα μεταβεί στους τόπους καταγωγής του, εκδοχή βέβαια που δεν ενισχύει ιδιαίτερα τον εσωτερικό τουρισμό.

Ενα ποσοστό της τάξης του 23% δήλωσαν επίσης ότι διαθέτουν για το μπάτζετ των διακοπών τους ένα ποσό που δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 4000 τουρκικές λίρες, δηλαδή μετά βίας 230 δολάρια.

Η λίρα έτσι και αλλιώς έχει χάσει περισσότερο από το 44% της αξίας της τους τελευταίους μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται γα τον προγραμματισμό που μπορούν να κάνουν οι πολίτες όχι μόνο για τις διακοπές τους αλλά γενικότερα για τη ζωή τους.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ