ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα Ευρω υπόψη ενόψει

0

Φίλοι και γνωστοί σε τούτα τα αρθρίδια, μην πούμε αρθρογραφία δα, χωρίς αρθρίτιδες ή αρθριτικά πάντως, κατά πως φαίνεται αρετσίνωτα – ακηλίδωτα, αντρόπιαστα, ντρέτα, απουσία εξαρτήσεων και σκοπιμοτήτων, επίσης – πάλι κατά τα φαινόμενα – δίχως άρες μάρες αράδες, φίλοι ζητούν για το Ρέθυμνο περισσότερα ως συνέχεια τρόπον τινά του προηγουμένου. Φαινομενικά – και πραγματικά μάλλον – οι Ευρωεκλογές προκάλεσαν συνέπειες όλως ιδιαίτερες, δρομολογούν εξελίξεις σε Ελλάδα – Ευρώπη, άρα εν τοις πράγμασι αποδεικνύονται σημαντικότατες, διόλου κουτσομπολιό καφρίλας στο καφεσαντάν.

Πολλοστή φορά όντως, αποτελέσματα αναλυτικά δεν διάβασα – είδα σε τύπο – TV, δεν ξέρω γιατί... Γιατί αυτά στις εκλογές, να λείπουν αναλύσεις κατά κόμμα και κατά χωριό ή τμήμα στην πόλη; Το Ρέθυμνο το λοιπόν, 4ο (5,53%) η Ελλ. λύση, 5ο το ΚΚΕ (5,35%) με 59 ψήφους διαφορά. Μόλις περί τους 1800 έκαστο. 6ο η ΝΙΚΗ, 7ο της Αφροδίτης (διόλου υποτιμητικά η κυρία), 3,60% - 1201 ψήφοι. Πίσω η Ζωή, 9η η Νέα Αριστερά με 2,47% - 825, κοντά της η ΜΕΡΑ 25. 30 κόμματα ψηφίστηκαν ενταύθα. Άνετα πρώτη η ΝΔ 28,53% - 9515 με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 1163 ψήφους λιγότερες. Από 200 ψήφους ΕΠΑΜ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΚΟΣΜΟΣ του Κόκκαλη, εκεί στο 0,60%, κοντά και οι Πατριώτες του Εμφιετζόγλου, οι Δημοκράτες του Λοβέρδου με τους Ελλήνων Συνέλευσις -του Σώρα  ντε - , εκεί στο 0,90%, το τελευταίο έκανε και προεκλογική συγκέντρωση με εξέδρα, καρέκλες – τέντες στον Άγνωστο. Επί 1 ώρα!.. Έλαβε άδεια; Η αφισοκόλληση καταδήλως αναγγέλλει τους διαπρεπώς και διαπρύσια διαπράττοντες ταύτην. Κόμματα – υποψήφιοι – συνθήματα. ΞΑΝΑ ανενόχλητα, ουδεμία, ουδενός, παράβαση. Γιατί; Γουάι Αγγλικά, Πουρκουά Γαλλικά, Περκέ Ιταλικά; Ο ...πάτερ – βοήθειά μας – που του επιτρέπει ο Σεβασμιώτατος του να αφισοκολλεί ξημερώματα, τώρα, νάου στα Αγγλικά, ισί Γαλλικά, δεν εμφανίστηκε σύρριζα ή αριστερά στις γωνίες Μοάτσου – Δημητρακάκη.

Πολυλο-αερολογούμε καίτοι πριν λίγες σειρές το (αυτο)αποκλείαμε αγωνιούμε ωστόσο κι’ εμείς εδώ, σε τούτη την κουκκιδίτσα – κόκκο του χάρτη της απέραντης Ευρώ, το Ρέθεμνός μας μη γίνει Ρεθεμνάκι μας ξάφνου, καθώς τα προβλήματα μαζώχνονται σαν μαύρα σύννεφα φορτωμένα μπόρες, ανεμοζάλες, λαίλαπες. Γιατί από ψαροχώρι χωρίς ψάρια καν, γίναμε σε 60 χρόνια τόπος και άνθρωποι με υπόσταση, έκταση, πληθυσμό, κύρος, δυνάμεις, αξία, γνώσεις, εμπειρίες, ικανότητες, τις όποιες και όσες υποδομές. Με την Ευρώπη η μεγάλη εκτίναξη, το 1970 η ύπαιθρος δεν είχε ρεύμα ή τρεχούμενο νερό, τηλέφωνο ένα στο καφενείο, ειδοποιούσε μεγάφωνο «ο Μανούσος της ΠαντελοΧαρίκλειας τόνε ζητούνε από Χανιά». Τα θυμόμαστε; Και ούτε μάς μειώνει, ούτε μάς κολακεύει το γεγονός ότι κι’ άλλοι, αλλού, ήταν στον ίδιο τότε παρονομαστή και σήμερα στο δικό μας πάνω κάτω επίπεδο. Υπόψη των γενεών μας το παρελθόν, ενόψει των όσων επέρχονται. Καταφθάνουν.

Ναι, ως σήμερα Ρέθυμνο με τραμπαλισμούς, παραπατήματα, προβλήματα, ανάγκες, ελλείψεις και παράπονα αλλά και με δυναμική, θέσεις εργασίας, φαρμακεία ανά 50μ, συνεχή πρόοδο, ξενοδοχεία συμμίγδην ή συμμαζεμένα σε στενά που ως χθες μόλις χωρούσε φορτωμένος γάιδαρος, 4στερα, 5στερα ενίοτε, βελτίωση και αύξηση σχεδόν παντού όταν το κεντρικό σχολείο μας λεγόταν «Τούρκικο» και πρόβατα κουδουνίζανε έξω από τον κήπο στη λεωφόρο.

Ευκαιρία με τις εκλογές να αναστοχαστούμε (που λένε και οι 2,47% της 9/6) ότι ναι μεν ΕΜΕΙΣ, εμείς αλλά επί Ευρώπης του Ντελόρ αν θυμάστε, και μέχρι σήμερα, αποκτήσαμε και καλό τουρισμό και λίγα αγροτικά και βιοτεχνίες και επαγγέλματα και καταστήματα και 2000 ευρώ/τ.μ τιμή σε διαμέρισμα 25ετίας στην ψηλή ραχούλα όπου επίσης βοσκάγανε γίδια, προχθές είδα ένα απολειφάδι κοτέτσι με τη μηχανή, άκουσα και τον κούκλη – πετεινό, ναι, ναι χαμηλοί μισθοί αλλά δόξα τω θεώ κουτσοκαταφέρνουμε και κουτσοπορευόμαστε, κουτσουκέλες στα βλάχικα, όμως και έργα και προοπτικές και σχέδια, ΒΟΑΚ, Πλακιά – Αγ. Γαλήνη εγκαίνια τις προάλλες, λιμάνια, φράγματα, μαρίνες, γεροί, στερεοί Δήμοι, επαγγέλματα, μικρο – μεγάλες επιχειρήσεις. Και δεν θολώνουν, δεν γκριζάρουν ούτε καλλωπίζουν την εικόνα τα διαρκή γλυκοσαλιάσματα στο γλυκοχάραμα ή γκαρίσματα στο ωχρότατο λυκόφως (Τέλλος Άγρας) ή βρυχηθμοί των μουζικάντηδων με τις ντουντούκες, οι μουεζίνηδες των διαδηλώσεων.

Τον Ευρωπαϊκής Ένωσης προσανατολισμό ψηφίσαμε να σταθεροποιήσουμε εν Ρεθύμνω μπάρεμου για να μπλέξουμε καθαρεύουσα με Τούρκικα σκοπίμως.

Δική μας υπόθεση η Σούδα και τα 5στερα ή οι κάμαρες των 60  ευρώ στον Πλακιά και στην Επισκοπή, στο Ροδάκινο και στο Θρόνος, στ’ Ανώγεια και στου Βρύσινα. Προοπτική και πάλη, ελπίδα και ξεκάθαρες κατευθύνσεις αντί ανεμομαζώματα και μπουμπουνητά των Καραγκιόζηδων που φουριόζοι και φευγάτοι εφόρμησαν στους Ρεθεμνιώτη – σσα να τάξουν, να κουταλομετρήσουν, να ξεστρατίσουν και τούτον τον Απρίλη. Μπουλούκια, μπουλντόγκ, μπαγιαντέρες ΤουρκοΑγγλοΓαλλικά.

Μικιό – μικιό το Ρέθεμνος, πολλά θέτει υπόψη, επικρεμάμενων πάρα πολλών ενόψει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ