ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ΝΙΚΗ για κόκκινα δάνεια, φορολογικό και ασφαλιστικό

0

 Ο αγώνας των βουλευτών της ΝΙΚΗΣ συνεχίζεται στη Βουλή για τα δίκαια του ελληνικού λαού, του εξουθενωμένου και πολλαπλά προδομένου από την πολιτική ηγεσία του.

Παράλληλα, τα μεγάλα, «συστημικά» ΜΜΕ (τα καλοπληρωμένα από την κυβέρνηση με διάφορες προφάσεις) συνεχίζουν το σιωπητήριο που φαίνεται να τους έχει επιβληθεί ως προς τις απόψεις της ΝΙΚΗΣ, στις οποίες αναφέρονται μόνο όταν πιστεύουν ότι μπορούν να τις εκμεταλλευτούν εναντίον της. Όταν δηλαδή η ΝΙΚΗ τοποθετείται ενάντια στην επιβολή της ηλεκτρονικής ταυτότητας (με πολιτικά επιχειρήματα) ή ενάντια στη θεσμοθέτηση γάμου ομοφυλοφίλων, τα συστημικά ΜΜΕ το προβάλλουν, για να μας χαρακτηρίσουν «γραφικούς» και «ψεκασμένους». Όταν όμως μιλάει για την Οικονομία, την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας, τον Αγροτοκτηνοτροφικό Τομέα, την Εξωτερική Πολιτική, τις ποινικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών και τόσα άλλα, τηρούν σιγή ιχθύος.

Έτσι, κάθε πολίτης (άνδρας ή γυναίκα) που θέλει να ενημερωθεί για τις καθημερινές προσπάθειες της κοινοβουλευτικής μας ομάδας (των βουλευτών μας) απέναντι σε μια κυβέρνηση που βομβαρδίζει κυριολεκτικά τη Βουλή με αντιλαϊκά νομοσχέδια, πρέπει να τις αναζητήσει μόνος του. Και τον προσκαλώ να το κάνει, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ (https://nikh.gr/), στην ενότητα «Κοινοβουλευτικό έργο», ή στο διαδικτυακό κανάλι μας, όπου δημοσιεύονται βίντεο με τις ομιλίες των βουλευτών μας στο κοινοβούλιο: https://www.youtube.com/c/NIKH-Greece.

Εκεί θα βρουν τις τοποθετήσεις τους για ζητήματα όπως:

  • Kρατικός προϋπολογισμός 2024: Υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας!
  • Οι προτάσεις της ΝΙΚΗΣ στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο
  • Πρώτη η ΝΙΚΗ για την αντισυνταγματικότητα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου!
  • Η επιβολή τεκμηρίων αποτελεί ΕΝΟΧΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ αδυναμίας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής
  • Υποκριτική και αφηρημένη η προστασία των δανειοληπτών με το νέο νομοσχέδιο για τα δάνεια
  • Σχέδιο εκποίησης των ακινήτων ευνοώντας τα μεγάλα συμφέροντα
  • Η ΝΙΚΗ για τα κόκκινα δάνεια
  • Η θέση της ΝΙΚΗΣ για τις δηλώσεις του Υφ. Εργασίας περί αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
  • Τρίτεκνοι: Η κυβέρνηση να μη μας αντιμετωπίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά
  • Επίσκεψη Ερντογάν: 3 αμείλικτα ερωτήματα από τη ΝΙΚΗ
  • «Δεν εμπιστευόμαστε τη μυστική διπλωματία Μητσοτάκη - Ερντογάν!» - Δημήτρης Νατσιός

Ένα ΜΜΕ, που δεν διστάζει να δημοσιεύει τοποθετήσεις της ΝΙΚΗΣ, είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα Sportime, έχοντας ιδιαίτερη ενότητα («ΚΟΜΜΑ ΝΙΚΗ» και «ΝΙΚΗ ΚΟΜΜΑ») με βίντεο και γραπτή παρουσίαση. Ένα παράδειγμα, η ανάρτηση «Ανδρέας Βορύλλας: ΣΟΚ από το νέο φορολογικό – Κίνδυνος για πρόστιμα μαμούθ για τις περισσότερες επιχειρήσεις».

Δειγματοληπτικά

Στον περιορισμένο χώρο αυτού του άρθρου δεν μπορώ να παρουσιάσω αναλυτικά όλα τα παραπάνω θέματα. Σταχυολογώ μόνο ελάχιστα μικρά δείγματα από τις παραπάνω αναρτήσεις:

«Η ΝΙΚΗ λέει ΟΧΙ στα οριζόντια μέτρα μέσω τεκμηρίων και ζητά δίκαιη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επί καθαρών εισοδημάτων. Λέει όχι σε νέα χαράτσια, όχι στο τέλος επιτηδεύματος, όχι σε τέλη κλιματικών ή οποιωνδήποτε άλλων κρίσεων για τις οποίες δεν ευθύνεται ο Έλληνας πολίτης. Όχι στον παραλογισμό της κατάργησης των μετρητών και όλων όσων έπονται.

»Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εκ νέου σύνταξή του σε συνεργασία με εκπροσώπους των επαγγελματικών σωματείων αλλά και έγκριτων μελετών και επιστημόνων που θα συμβάλλουν με υγιή τρόπο στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην δίκαιη και παραγωγική βιωσιμότητα όλων των επαγγελμάτων» (Κομνηνός Δελβερούδης, βουλευτής Πιερίας της ΝΙΚΗΣ, στην Ολομέλεια της Βουλής).

«Πιστεύουμε ότι το παρόν φορολογικό νομοσχέδιο κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, είναι μεροληπτικό και άδικο, δεν θα περιορίσει την φοροδιαφυγή, κατανέμει τα φορολογικά βάρη με άνισο τρόπο, θα προκαλέσει δυσβάστακτα βάρη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, ενώ παρουσιάζει και νομικά ελαττώματα…» (Ανδρέας Βορύλλας, Βουλευτής Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ).

«Η ΝΙΚΗ δεν θα αποδεχθεί την περαιτέρω υποβάθμιση των συνταξιούχων. Για εμάς είναι αδύνατον να δεχτούμε ότι οι Έλληνες θα δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματά τους. Θα διεκδικήσουμε μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αναβάθμιση του συστήματος πρόνοιας, πρόωρη συνταξιοδότηση για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων, καλύτερες συντάξεις, επαναφορά των επιδομάτων για πολύτεκνους» (από την ανακοίνωση για τις δηλώσεις του υφυπ. Εργασίας περί συνταξιοδότησης).

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που οι τράπεζες ζητούσαν επιτακτικά την αποπληρωμή των δανείων, οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν στάθηκαν αρωγοί στην στήριξη των δανειοληπτών, ώστε να μειώσουν ή να διακανονίσουν τα δάνεια τους. Αντίθετα υπερασπίστηκαν σθεναρά τις τράπεζες, με αποκορύφωμα τις ανακεφαλαιοποιήσεις, που έγιναν με χρήματα από τα δημόσια ταμεία…

»Στόχος είναι τα ακίνητα φιλέτα να αγοραστούν από τα ίδια funds ή τις θυγατρικές τους ή από εταιρίες real estate, που είναι θυγατρικές των τραπεζών, σε τιμές πολύ μικρότερες από την πραγματική αξία των ακινήτων και στην συνέχεια να πουληθούν πανάκριβα σε αλλοδαπούς, για την χορήγηση μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή που αποκτά ακίνητο στην Ελλάδα (golden visa)…

»Ο κύριος όγκος των κόκκινων δανείων θα έπρεπε να διακανονίζεται εντός των τραπεζών, με νέο νομικό πλαίσιο, με περισσότερες ελευθερίες στη ρύθμιση, στο κούρεμα, ακόμα και στην οριστική διαγραφή τους, την ώρα που εταιρείες που διαχειρίζονται και αγοράζουν κόκκινα δάνεια σε τιμές από 15% έως 25% της ονομαστικής τους αξίας από τις τράπεζες… Οι τιτλοποιήσεις και πωλήσεις κόκκινων δανείων δεν θα έπρεπε να είναι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση» (Ανδρέας Βορύλλας).

Τα παραπάνω, αδελφέ μου, είναι απλή σταγόνα στον ωκεανό. Το ίδιο και οι 12 δημοσιεύσεις, στις οποίες παρέπεμψα προηγουμένως. Η μάχη στη Βουλή για τους ευσυνείδητους βουλευτές της ΝΙΚΗΣ είναι πραγματικά «υπέρ βωμών και εστιών». Ψάξε το, όχι για «να ψηφίσεις ΝΙΚΗ», αλλά για να ξέρεις αυτά που δεν σε πληροφορούν. Και θ’ αποφασίσεις ο ίδιος αν αυτός ο αγώνας σε εκφράζει ή όχι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ