ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γεννώντας μια εφημερίδα

0

Αποτελεί για μένα μια ημερομηνία σταθμό. Και είναι μεγάλη η χαρά να βλέπεις ένα έντυπο που «γέννησες» να μεγαλώνει και να γίνεται 28 χρόνων! Αναφέρομαι στην εφημερίδα του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ «Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» που μεγάλωσε μαζί με εμάς και είναι ό,τι το πιο όμορφο ενώ συνδέει και ενώνει όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο, καθώς διαβάζεται και από πολλούς φίλους απόμαχους του συγκεκριμένου κλάδου.

Ο «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» αποτελεί μία κατάκτηση που έχει σχέση με τη συνέπεια στον χρόνο έκδοσης και με την προσοχή και την ευθύνη σε σχέση με το περιεχόμενο και τη θεματουργία του. Με την έκδοση του 169 φύλλου του, συνεχίζει χωρίς διακοπές και ταλαντεύσεις να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους του, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι, τον περιέβαλαν με αγάπη και στοργή σαν να είναι το δικό τους παιδί που όλοι μαζί μεγαλώνουμε.

Μπαίνοντας στα 29 του χρόνια, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος για την αλήθεια και την προβολή των δίκαιων αιτημάτων των μελών του Σωματείου και όχι μόνο. Και όλα αυτά σε εποχές πολύ δύσκολες καθώς ζήσαμε μία δεκαετή οικονομική κρίση και συνεχίζουμε να ζούμε μέσα σε μία μεγάλη ενεργειακή κρίση που έχει φέρει μεγάλες ανατιμήσεις στα είδη που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Και σα να μην μας έφταναν όμως αυτά, ήρθαν να προστεθούν τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία μας.

Το ζητούμενο είναι σε κάθε τεύχος του, να γίνεται και καλύτερο και να παρέχει σωστή και αντικειμενική ενημέρωση στον αναγνώστη. Όμως εμείς δεν εφησυχάζουμε και συνεχώς αναζητούμε σε κάθε έκδοση της εφημερίδας, όπως συμβαίνει με κάθε έκδοση που σέβεται τον εαυτό της, να κρατάμε τους αναγνώστες μας ενήμερους για όλα τα θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν σήμερα τον απόμαχο της εργασίας.

Αισθανόμαστε λοιπόν πιο ώριμοι και έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε, να εκτιμάμε καλύτερα και να προβάλλουμε ορθότερα τα γεγονότα και τα θέματα που μας αφορούν, δεν παύει όμως να υπάρχει η ευθύνη που έχουμε για να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι σεβόμενοι το αναγνωστικό μας κοινό που γνωρίζει να κρίνει.

Η ευαισθησία μας και ο σεβασμός απέναντι στην κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα μας κάνει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε βήμα μας, από την επιλογή των θεμάτων με κριτήρια άκρως αντικειμενικά, την τακτοποίησή τους σε στήλες, την ομαδοποίηση και τον τίτλο που θα δοθεί σε κάθε στήλη.

Δεν εφησυχάζουμε στην επιτυχία, δεν επαναπαυόμαστε στις «δάφνες μας» και κάθε φορά που συγκεντρώνουμε την ύλη για το επόμενο τεύχος του «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ» μπαίνουμε σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία με άγνωστο αποτέλεσμα, αλλά με σταθερό προσανατολισμό.

Θέλουμε η εφημερίδα μας να είναι μία φωνή δυνατή και αντικειμενική που θα μπορεί να φτάνει παντού, υπερασπιζόμενη την αλήθεια και το δίκιο. Η δύναμή της επικοινωνίας είναι μεγάλη και ιδιαίτερα στην εποχή μας που τα διάφορα site μας βομβαρδίζουν νύχτα και μέρα.

Όμως όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τη έκδοση του έντυπου, είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε όσο βέβαια γίνεται σ’ αυτήν την ισοπεδωτική λογική που σαρώνει τα πάντα και να συνεχίζει η εφημερίδα μας να κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά του αναγνώστη. Θέλουμε οι αναγνώστες μας να είναι βέβαιοι η εφημερίδα θα είναι τόπος και χώρος συνάντησης και επαφής όλων εκείνων που δεν εφησυχάζουν και που μάχονται για ένα καλύτερο αύριο συσπειρωμένοι δίπλα στο Σωματείο, ενώνοντας τη φωνή τους με τη φωνή μας.

Σήμερα για όλους εμάς, είναι μέρα χαράς και γιορτής γιατί ο «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» μας, αυτό το παιδί, μεγάλωσε μαζί μας καθώς μπαίνει στα 29 του χρόνια. Είμαστε κοντά του από τα πρώτα βήματα, χαιρόμαστε και καμαρώνουμε με την πρόοδό του, κλάψαμε με τις όποιες δυσκολίες συναντήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, γελάσαμε με τις επιτυχίες του, ξενυχτήσαμε βράδια ατελείωτα προσπαθώντας να του δώσουμε αγάπη και στοργή. Και χαιρόμαστε που συνεχίζουμε να πορευόμαστε μαζί του!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ