ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η απαξίωση της πολιτικής

0

Ζούμε σε συναρπαστικούς καιρούς… Όπου η απαξίωση των πάντων είναι σημάδι διακριτό παντού σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την περίπτωση ενός ανθρώπου που τάραξε δυνατά τα νερά του πολιτικού συστήματος, καθώς διεκδίκησε τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με θετικά ή όχι αποτελέσματα για τον ίδιο, θα το μάθουμε σε λίγο.

Ναι, σωστά καταλάβατε, για τον Στέφανο Κασσελάκη μιλάμε, τον 35χρονο άνθρωπο με καταγωγή από το Μαρούσι και την Κρήτη που κατέλαβε την 9η θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου.

Διαβάζουμε στο βιογραφικό του, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος:

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας. Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη «Στήλη του Φοιτητή» και αργότερα με το «Χρώμα της Αγοράς». Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ωραία θα πείτε. Και τι περίεργο βλέπετε μέχρι εδώ; Στη Δημοκρατία όλοι δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν μια θέση ευθύνης; Σωστά, αλλά όχι μια οποιαδήποτε θέση, εδώ μιλάμε για αυτή του προέδρου του κόμματος, μετά την αποχώρηση του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Όταν ανακοίνωσε, τελευταίος την υποψηφιότητα του, πολλοί χαμογέλασαν, λέγοντας «τι δουλειά έχει τώρα αυτός ο γραβατοφορεμένος από τις ΗΠΑ να διεκδικήσει μια τέτοια πολιτική θέση σε ένα κόμμα του οποίου δεν ήταν καν μέλος. Γράφτηκε λίγο πριν ψηφίσει, για να μπορέσει να ψηφίσει.

Ενδιαφέρον είχε το πώς έκανε την καμπάνια του. Αγνοώντας όλους τους κομματικούς μηχανισμούς, χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας βιντεάκια και παρουσιάζοντας μέσα από αυτά, τον εαυτό του ως έναν άφθαρτο που θα μπορούσε να τα βάλει με το πολιτικό σύστημα, έχοντας ως μόνα εφόδια τη γνώση, την επαγγελματική καταξίωση και τη μικρή πείρα από τη ζωή του.

Τελικά η κάλπη της περασμένης Κυριακής τον έφερε πρώτο με ποσοστό 44.91%, ενώ δεύτερη, πίσω του, η κ. Έφη Αχτσιόγλου που συγκέντρωσε 36,18% των ψήφων. Έτσι αποφάσισαν οι 148.821 ψηφοφόροι. Και μετά άρχισε το… πάρτι μπροστά στις εκλογές της Κυριακής.

Θα συνεχιστούν οι εκπλήξεις; Μένει να το δούμε. Το βέβαιο, ωστόσο είναι, ότι καταρρέει το πολιτικό σύστημα έτσι όπως τα ξέραμε. Ο κ. Κασσελάκης αναστάτωσε τα media που είδαν να ξεφεύγει το πράγμα και να τους χαλάει τη σούπα, όπως κι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που διαπίστωσε πόσο εύκολα μπορεί να καταρρεύσει όλο το σύστημα και μάλιστα εκ των έσω.

Λίγη υπομονή και ο χρόνος θα δώσει τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Ας περιμένουμε και τις αυριανές κάλπες και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε, αν και είναι τόσοι αυτοί που ενδιαφέρονται να το κάνουν, οπότε εμείς μάλλον περισσεύουμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ