ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από τα μετά και προ των εκλογών

0

Από τα μετά των δύο Βουλευτικών και τα προ της επερχόμενης τον Οκτώβριο εκλογές, ψηλαφίζουμε ψηλοκρεμαστά ψήγματα πολυπαραγοντικά ή τομεοποιημένα που εν τίνι μέτρω τελούν εν υπνώσει ή καίνε μόνιμα. Ωφέλιμα όλα διαρκώς και γενικά, ειδικά ή αορίστως, ας ανασυνδέσουμε, ανασυνθέσουμε και ανασύρουμε αναταράζοντας και ανατέμνοντας ολιγάριθμα λουλουδιστά.

Δεν ωραιοποιούμε, τίποτα κάτω απ’ το χαλί, δεν επιλέγουμε ή εθελοτυφλούμε, δεν διαστρέφουμε, εδώ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ κατά το Σαββοπούλειον άσμα ασμάτων, διαλυμένη αντιπολίτευση, ΚΚΕ σαν υπνωτισμένο, ΣΥΡΙΖΑ για γέλια, τρικολόρε οι μικροί, υποτονικό ΠΑΣΟΚ, κοιμάσαι με την ΝΙΚΗ, ανερμάτιστη Ζωή. Άγευστα, ανούσια, άχρωμα, άοσμα, άχαρα, άψητα. Το ΚΚΕ αποκάλεσε την κυβέρνηση εγκληματίες, το γύρισε μετά σε «εγκληματική πολιτική». Ντροπή ορέ. 5 κόμματα μονοψήφιου ποσοστού, και οι 7 ήσαν ανίσχυροι, διόλου υπέροχοι όπως ο Μακ Κουήν καουμπόυ στο σινεμά, στο ένα πήδηξαν από το παράθυρο, ποιο... «δημοκρατικό τόξο», μουδέ σφεντόνα για σπουργίτες, όλοι μαζί ισούνται με το 41% της ΝΔ που όμως διατηρεί εν δυνάμει οπαδούς και στους 7. Και στη ΜΕΡΑ. Η – ο θεός να την κάνει – Αριστερά αθροίζει 33%. Η – έξω από ‘δω – Δεξιά 8,2%. Κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν, αλληλοσπαράζονται, αλληλούια – αλλήλων τα βάρη βαστάζετε – θα ‘λεγε η ΝΙΚΗ -, άπαντες αλλέως, αλλιώτικα, αλλόδοξοι, αλλότριοι και αλλότροποι.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ 30%, το ένα ψάχνεται, πάει ο Αρχηγός για βρούβες, το ατού έγινε βαρίδι που τους βούλιαξε, είχε και τον Στέφανο Χανίων στο Επικρατείας, το έτερον, ούτε με τον Αρχηγό στη Βουλή ευδοκιμεί. Έρρωσθε κι’ ευδαιμονείτε.

Τον Ιούνιο τι θα ‘χανε η Ελλάδα αν δεν ψήφιζε Τσίπρα (το είχαν δεδομένο! Ανήγαγαν σε πραγματικότητα τα χαζοκαμώματα, παχυλές άγνοιες, μπουρμπούτσαλα και κουραφέξαλα), τον Ιούλιο «ο ΣΥΡ χρειάζεται βαθιά, ριζική και γενναία ανανέωση» (ΣΥΡ Ρεθύμνου 7/7). Οψόμεθα εις Φιλίππους. Θα σε δω στο πλοίο κατά τα κοινώς λεγόμενα. Δεν διασύνδεσαν τις προ των γεγονότων καταστάσεις, τις πρόδρομες γενεσιουργές αιτίες με τις μετά των γεγονότων συνέπειες. Ο συνολικός κορμός – ιστός. Το προ υπάρχον, η καθαυτό ενέργεια σε τόπο – χρόνο – πρόσωπα (πού – πότε – ποιοι – γιατί – πώς), το αποτέλεσμα. Οπότε (ΣΥΡ εν Αθήναις 7/7), «ο καινούργιος πρόεδρος δεν θα βγει με καλλιστεία» (για τον Τζουμάκα η σπόντα;), «Στο μετραυματικό σοκ που ζούμε, προσπαθούμε». Πασαρέλες και διασωληνώσεις.

Καθημερινά καταρρακτωδώς, υψηλοφώνως υψηλόφρονα, αέρας κοπανιστός στα πλατάνια στο ντουκιάνι με ρακή και χλωροκούκια, ο πλέον προβεβλημένος στα τοπικά μέσα (και ευρύτερα ενίοτε), ο σίγουρα εκλεγείς θεωρούμενος. Τελικά επιστράτευσαν στο Ρέθυμνο τον ίδιο τον Αρχηγό, ωστόσο περίδακρυς, περιδεής και περίγελος ο ΣΥΡΙΖΑ μπρουμούτησε σταυροπόδι. «Καλύτερα μια Αριστερά γι’ αυτό που μπορεί παρά μια Δεξιά να κάνει ό,τι θέλει». Γι’ αυτό να τους ψηφίζαμε!!!

Κάπως έτσι τέλος πάντων γιατί το ρητό μνημειωδώς παιδαριώδες, σε ιθαγενείς απευθύνονταν, στις ζούγκλες της Λατ. Αμερικής, ό,τι θέλει η Δεξιά αλλά όταν δεν κάνει τίποτα η Αριστερά, είναι γιατί δεν μπορεί, την εμποδίζουν σκοτεινές δυνάμεις! Φιλοσοφήματα – κεραμιδώματα για παράγκες και καλύβες (και με όλη την προσωπική αγάπη και σέβας σε παράγκες και καλύβες, αλλού η αναφορά αφορά), ζουρλαμάρες για ζωντόβολα.

Κάπως έτσι τέλος πάντων τους ήρθε κατακούτελα η στράκα, το στραπατσάρισμα, στράφι (Τούρκικα) τα ρητά, οι ρητορείες και οι ρητορικές, οι ρήσεις και οι ρηχοί ρητορισμοί λες και στραταρίζουνε μπεμπέκια. Η Συριζομυθιστοριογραφία, η παραφασάδα στο Ρέθυμνο πήρε πάραυτα ιδιαίτερα, βαρύτατα και προσωπικά χαραχτηριστικά. Θύμωσαν με τους τάχα θυμοειδείς. Η απροκάλυπτη γύμνια πολιτικής δράσης και λόγου, η κακολογία ως αντιστάθμισμα, η Συριζένια κακότητα από κακότροπους κακοτράχαλους, το κακοφέρσιμό τους σάλταρε (Ιταλικά) και σβάρνισε (Σλάβικα). Νέοι και αγρότες, γεροσυνταξιούχοι, κοπελιές και μαγαζάτορες, άνεργοι, φοιτητές, της εργατιάς, τους απέρριψαν. Είτε γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ μόνον έτσι ξέρουν και ενεργούν, είτε γιατί κάθε  - τρόπος του λέγειν - «επιχείρημα» κατέρρεε, είτε επειδή οι σαν την ξεκαρδισμένη εκ ΠΑΜΕ και τον τραμπάκουλα – τραμπάλα εκ ΠΑΣΟΚ την κοπανήσανε, ενώ οι τέως Υπουργοί που σπεύσανε στο Ρέθυμνο για το θεαθήναι, κουβαλήθηκαν κουτρουβαλώντας, κουδουνιάστηκαν και κουβαριάστηκαν (αρχαίο Ελληνικό ετούτο) στην κοσμοχαλασιά. Καλό κατευόδιο. Σκουτελοβαρίσκω σου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ