ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκλογών ιστορικό και παρόν

0

 Β’

Να συνεχίσουμε στο παρόν, μετεκλογικά ή προεκλογικά (Περιφερειακές – Αυτοδιοικητικές), από Απρίλιο μέχρι τουλάχιστον Νοέμβριο θα ασχολούμαστε, δύο Βουλευτικές, μια Δήμων! Για το ιστορικό του Α’ κειμένου πάντως, η φίλη μας, φιλτάτη, επισημαίνει πως 1974, ’81, 2015, ΄23 ο κόσμος περίμενε πολλά. Ζήτησε ανατροπές δυνατές. Το ’74 λόγω μετά τη Χούντα. Το ’81 επειδή η Ευρώπη κάλπαζε κι εμείς λιαζόμασταν στους κάμπους και στα νησιά, στην Ίο του Κώστα Καραμανλή μετέπειτα, δένανε τις βαλίτσες των τουριστών στα πλαϊνά του γαϊδάρου. Το 2015 είχαμε προβληματιστεί σφόδρα με τα μνημόνια και το ’23 για το αύριο των μνημονίων. Ο λαός δεν πήρε όσα προσδοκούσε και φοβήθηκε. Με τα μνημόνια, περί το 2012 πανικοβλήθηκε. Και πήγε ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019 ζητούσε πολλά. Όχι αποκλειστικά οικονομικά. Πολλών λογιών πολλά... Επιμένει...

Ευχαριστούμε τη φίλη...

  • Και ολίγα Ρεθύμνου είναι δεν είναι χρήσιμα για τη συνέχεια του πονήματος ετούτου, πολυτρόπως και πολυσχιδώς ξετσουτσουνίζουν εν τάχει και επίμονα με τσιριμόνιες και τσιριτζάντσουλες. Με κακεντρέχεια μάλλον ίνα μη τι χείρον είπω, σωρηδόν εχθροπάθεια και γεγονυία τη φωνή. Κακήν κακώς από τις δύο εκλογές. 5ο κόμμα η ΝΙΚΗ, 6ο η ΠΛΕΥΣΗ, 7ο Βελόπουλος, 467 ασταύρωτα το ΚΚΕ στα 2163 (1 ανά 4,7 ψηφοδέλτια!), 1700 η ΝΔ, 600 το ΠΑΣΟΚ και 800 ο ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Ξανθός έχασε (-5119), αλλά άνω του Ντουλουμπέκα 1556 ψηφοδέλτια. Συν ο Κεφαλογιάννης 1571.

Δεν παρελθοντολογούμε παρελκυστικά, περνάμε στο παρόν καίτοι στη Βουλή στις προγραμματικές, ο Φάμελλος θυμήθηκε την ΕΡΕ του’50, την Ελλάδα της πείνας και της μετανάστευσης, των ερειπίων και εφιαλτών του εμφυλίου, της Φρειδερίκης και της Γυάρου. Να θυμηθούμε κι εμείς ό,τι μας έρθει, Θου Κύριε, ώστε να δούμε τι να προσφέρουμε στο 2023, ποιον και τι θα εξυπηρετήσουμε και τίνων το παιχνίδι θα διευκολύνουμε.

Να δούμε ένια 2,5 μήνες μετά τις εκλογές  και μόλις μήνα πριν τις  - καλομελέτα – κρισιμότατες και σοβαρότατες της Αυτοδιοίκησής μας!

Την κυβέρνηση αναμένουν πολύ δυσκολότερα των πυρκαγιών, των πυροπαθών – πυρόπληκτων, τα περί πυρόσβεσης και πυρπολήσεων, από Ασπρόπυργο ως τον Έβρο πυρπολητών και πυρφόρων, της φωτιάς της ακρίβειας παντού. Οι πλημμύρες των νεροποντών. Τα φάρμακα, ο διαβητικός στερείται την εβδομαδιαία ένεση. Ο δολοφονημένος της ΑΕΚ. Ο Ράμα με τον Πρόεδρο της Χιμάρρας. Ο Κροάτης πρόεδρος. Δεν έρχονται νεώτερα για τα Τέμπη. Και να μην υπάρχουν, μην πάψει η ροή της υπόθεσης. Το ναυάγιο της Πύλου.

Ελλείψει παντελώς αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει γραμμή (τρόπος του λέγειν, ούτε γραμμή στο χαρτί δεν μπορεί να τραβήξει) για γκαντέμη Μητσοτάκη, ήλθε και εν Ρεθύμνω η γραμμή, σωθήκανε, η επιχειρηματολογία τους καταλήγει στη... μεταφυσική. Οι βρυκόλακες  θα επικαλούνται δράκουλες. Δεν κοιτούν την γκαντεμιά που τους δέρνει και πώς θα ξεμπλέξουν με τον εκ Χανίων Στέφανο του... Πολάκη, του πάτερ Σελλίων και του στρατηγού ενταύθα. Ο Κασσελάκης πιτηδεύεται να στιλβώνει. Θα τους στοιχιώνει στοιχηδόν, στοιχειοθετημένα. Τα ‘παιξε ο Τσακαλώτος για τους 10 παρόντες στο Ρέθυμνο, της Έφης χωρούσαν κάτω απ’ το δέντρο, παρεάκι, ο Παππάς αρέ αρέ αντί αίθουσας γέμιζε τραπέζι, κατέληξαν υποψήφιος να προκύψει ο... Τζουμάκας που κοιμότανε στη διάσκεψη, επί ΠΑΣΟΚ, ξενυχτισμένος 77 ετών.

Προβλήματα θα ‘ρθούνε και στο Αιγαίο, καταφθάνουν βυθομετρήσεις. Επιτυχίες δεν αξιολογήθηκαν επαξίως, στην Ευρώπη, των Δυτικών Βαλκανίων, αναβαθμισμένοι στην Ευρ. Έν, εξυπηρετείται το χρέος, έστω με πατερίτσες παροχές, αποκαθίσταται διεθνώς η εμπιστοσύνη, ανοδικά ο τουρισμός, καταδιώκονται ανομίες είτε κυκλώπειες σαν των ακτών είτε λιγδιάρικες απλώς, λιανές, ληστοφυγόδικες, λιμνάζουν λιλιπούτειες ή γιγαντιαίες παντοίως, παντοιοτρόπως, πανταχόθεν.

Το Κέντρο ως πολιτικός χώρος προκύπτει να καθαίρει καθάρειον ή να καθαιρεί. Παντοδύναμο και προσφιλέστατο, άμωμο και αμόλυντο, στεγάζεται στη ΝΔ του Κυριάκου αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, στο ΠΑΣΟΚ εκτενώς. Το υπολογίζω 30% συνολικά και θα στηρίξει μια ΝΔ στα τυχόν δυσχερέστερα όσων έλαχαν τις πρώτες 70 μέρες.

Ο τέως βουλευτής μας έγραψε τις προάλλες πως είναι ανύπαρκτο. Το Κέντρο τρέμουνε που δεν παραπαίει. Αγρυπνεί με ακονισμένο δόρυ. Ποπό (το αρχαίον πόποι) τι θα πάθουνε ο μη γένοιτο και αχρείαστα. Τουλούμι (Τούρκικο) από τους... ανύπαρκτους!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ