ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μετά εκλογών απαντήσεις – αντιλογίες - αντεστάσεις

0

Στο μετεκλογικό ακόμα κλίμα εμείς, το χαβαδάκι στο χαβαλέ (Τούρκικα), σήμερα αντίρρηση – αντίθετος λόγος, ένσταση σε ενστάσεις, απάντηση οφειλόμενη στον Γιώργο Σαραντινό πρώτα, στο «κάθε Τρίτη» της «Κ.Ε» από 8/8 μάλιστα, σύμπτωση, τη μέρα που με επέκρινε, έστελνα το κείμενο με αναφορά σ’ εκείνον, χωρίς να τον έχω διαβάσει! Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται και μέσω του τοπικού τύπου. Πολλάκις πάντως απ’ εδώ αναφώνησα για δίχως φόβο, με πάθος (και γιατί όχι;) αλλά δίχως μεταξύ μας ένταση, συμπολίτες είμαστε, συγκάτοικοι πες, όχι τοις μετρητοίς. Τόνιζα αγνοώντας τη συνέχεια με τον Γ.Σ «άνευ υποδαύλισης ή διέγερσης παθών ή παθόντων». Και αυτό ισχύει.

 Με ευχή και ελπίδα να προκύπτει (και γιατί όχι;) απίσχναση των διαφορών, ενάργεια και άπνοια κατά την επαναξιολόγηση, αντιπαράθεση, αντιπαραβολή.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ κατ’ αρχήν απέφευγα μανιωδώς το «χαιρέκακα» που μου καταλογίζεται. Προφανώς απέτυχα παταγωδώς κατά τον Γ.Σ, να συνεχίσω εντατικότερα ώστε να απορριφθεί ο χαρακτηρισμός. «Δεν βγάζω σφήνα για το Νοσοκομείο» πάντως (όχι για τα χάλια, χάλια βλέπουν οι ορισμένοι, για τα όποια όσα άψογα, ουδέποτε ουδεμία νύξη ουδενός, πέραν δημοσιευμένων ευχαριστηρίων ενυπογράφων και σπουδαίων διαρκώς δωρεών, φαίνεται πως αγνοούνται και αυτά), αποφεύγω διότι δεν είμαι πλέον υπεύθυνος υγείας. Για τομείς άλλων, εκείνοι αρμόδιοι και γνώστες, όχι οι... απέξω.

Του Νοσοκομείου η συνδικαλιστική ΑΝΤΑΡΣΥΑηγεσία δεν ψιθύρισε την 4ετία ΣΥΡΙΖΑ ούτε λέξη, σπανίως για ν’ ακριβολογούμε, περιοριστικά για να επαινέσει φαντασίες και ψεύδη, τα παγκόσμια ρεκόρ του 95 έως 97% πληρότητες ιατρών!!! Μην ξεχνιόμαστε επειδή πέρασε καιρός... Αφού τα ξέρει γιατί τ΄ανασκαλεύει; Προς τι γόος και κοπετός; Και για να μην αποκρύπτεται ή παρακάμπτεται πλαγίως ουδέν, δημοσίευα και ομιλούσα για το Γ.Ν.Ρ και ως αρμόδιος υγείας και ως διοικητής συνεχώς και επί παντός. Διέπρεψα έχουν να λένε... Την αντικατάστασή μου μετά χρόνια, έμαθα από τις εφημερίδες, ακριβέστερα, μου τηλεφώνησαν ότι οι εφημερίδες γράφουν ότι αντικαταστάθηκα, μάλιστα από συνάδελφο, φίλτατο και συγγενή. Ωστόσο, - με μια φράση -, ούτε όπως τα λένε, είναι, ούτε ότι εναντιώνονται οι γνωστοί και δεδομένοι και σπεύδουν στον εισαγγελέα – αντί το αντίθετο, το αντίστροφο εξαρχής -, αποδεικνύει τι, ούτε το ότι σιωπούν σε διοίκηση και ΝΔ βεβαιώνει ενοχή. Αρκούν υποθέτω αυτά προς απάντηση, θάττον ή βράδιον θα τα πούμε εκτενέστερα. Δυό λέξεις μόνον – και κλείνω - , πρόσθεσε την απορία μου γιατί δεν σας τα παραθέτουν οι αρμόδιοι.

Δεκ. 2019(ΣΥΡΙΖΑ)

Ιατρικό προσωπικό 108

Μη Ιατρικό 366

ΔΕΚ. 2022 (ΝΔ)

Ιατρικό προσωπικό 135

Μη ιατρικό 404

Συν επιπλέον μετέπειτα προσλήψεις 2023.

Σύντροφε Γιώργο, η γενιά μας της ιδεολογικής σου πλευράς, γνώρισε τον Αντρέα, γίγας κάποτε και για όσο υπήρξε, διεθνούς ακτινοβολίας. ‘Ασχετο το μειράκιον που γέλαγε και οίκτιρε από Ευρώπη ως Αμερική, δεν ήξερε Αγγλικά, αν η θάλασσα είχε σύνορα κι’ αν η Λέσβος ήταν νησί ή πλαζ, ενώ παραιτήθηκε αποδοκιμασμένος. Η παράταξή μας στερείται τέτοιες λατρείες καίτοι ανέδειξε π.χ τον Κ. Καραμανλή, ούτε βασιλιάδες, ούτε πολλά πολλά με ηγέτες, ούτε γλοιώδη και γλειφιτζούρια, γλυκερά και γλυκούληδες – γλυκούτσικους.

 Τέλος, στις γραφές σου 22/8, ο λαός και «φυσικά ΨΗΦΙΣΕ». Και την 4ετία Δημόσιας Υγείας στο Ρέθυμνο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ψέματα, τα των Κέντρων Υγείας, τις ταχυδακτυλουργίες, ραδιουργίες στο Γ.Ν.Ρ, 4 χρόνια γράφαμε. Αυτά ψήφισε. Ούτε ο μακαρίτης Γεννηματάς έφταιγε για το Γ.Ν.Ρ, ούτε ο μακαρίτης Κεφαλογιάννης. Λάθος χτυπάς τα δήθεν 45 χρόνια – το σαμάρι – αντί τη 4ετία ΣΥΡΙΖΑ – τον γάιδαρο -. Ο λαός ψήφισε φταίχτες και πραγματικούς αγωνιστές. Όχι έπεα πτερόεντα.

Και στον εξίσου φίλτατο της ΝΙΚΗΣ Θ. Ρηγινιώτη δημόσια δυό λέξεις πέμπω διακαώς και στη διαπασών. Στον άσωτο υιό της παραβολής ο νόστος ήταν... φαγώσιμος. Για να τρώει όσα και οι δούλοι κατάχαμα επέστρεψε στα πατρογονικά, η παραβολή δηλώνει όχι τον νόστο του αλητήριου, αλλά τη στάση του πατρός. Συλλαμβάνεσαι για απόπειρα παραπλάνησης. Ουδεμία συνεπώς σχέση με το παγκόσμιο πρότυπο επί χιλιετίες, τον Οδυσσέα που περιφρονεί χάριν των πατρώων και του οίκου, μέχρι την αθανασία Κίρκης – Καλυψώ ή τα περίλαμπρα βασίλεια της Ναυσικάς. Εξισώνεις και συγκρίνεις ανόμοια, έναν ανεπρόκοπο, συμφεροντολόγο με τον σημαντικότερο ήρωα της ανθρωπότητας. Κρίμα ειλικρινά διότι μείναμε ότι τάχα η ΝΙΚΗ δεν θα εισπράξει βουλευτικό μισθό, αναμέναμε την πορεία ΤΩΡΑ, στη Βουλή, θέσεις, τάσεις, δράσεις, σκοπούς πολιτικούς, αυτά ανέλαβες προεκλογικά για τη ΝΙΚΗ που πήγε στο Ρέθυμνο εξαίρετα. Προς τι τα ατοπήματα; Και θεολογικά και τα της ιστορίας γνωρίζεις. Νόμιζα δηλαδή... φρονούσα. Ασεβείς, παραστρατείς, διαστρεβλώνεις, ευτελίζεις, μαγγανεύεις. Χάριν ποίων λόγων και διατί ορέ Θοδωρή; Πώς εξομαλίζεις και εξομαλύνεις και εξομοιώνεις;

Εκείθε αριστερά – δεξιά οπτασιάζονται στο χιόνι ν΄αλυχτούν τσακαλόλυκοι καθώς του Κ. Βάρναλη «περνάνε αβασταγά ζαλικωμένα» (φορτωμένα ζώα). Εμείς, εδωδά κι εδώθε καρτερούμε ν’ αναβλύσουν αμώμυτα κι’ αμωλώπιστα να μας εμποτίσουν. Άλλα τ’ ενός το όραμα, άλλα ο έτερος καρτερά. Εκείθε κι’ εδώθε διίστανται. Άμποτε να συμβαδίσουμε κάποτε. Είθε. Ανώφελο εκατέρωθεν το μάλε βράσε.

Θα συνεχίσουμε όπως το βλέπω...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ