ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ρέθεμνο – ψηφοδόχου αψηφισιές

0

Τα περί Ρεθεμνιώτικης κάλπης κυρίως (και ευρύτερα) συνεχίζουμε τις ψηλαφήσεις όχι αψίθυμα και δίχως αψιμαχίες (ελπίζω), αψήφιστα πάντως γιατί κάθε κομματικό μέλος όλου του φάσματος, όσο να’ ναι και στο άψε σβήσε κινδυνεύει ποικιλοτρόπως όταν παρεκβαίνει. Γνωστά και ισχύοντα αυτά. Όχι αψηφισιές στις υποδείξεις όμως, για την αποχή που γράφαμε πρωτύτερα, φίλτατος επισημαίνει ορθώς ότι η δις λεγάμενη φέτος και μέχρι τούδε γιατί επακολουθεί η αυτοδιοικητική Οκτωβρίου, τρεις λοιπόν, οφείλονταν ΚΑΙ στη μη παροχή εισιτηρίων δωρεάν από τα κόμματα, πρώτη φορά από το 1974, μετά 50 χρόνια και 20 εκλογές. Πρωτίστως ζημιώθηκε η ΝΔ και λιγότερο ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ καίτοι έμαθα πως μετά πρόχειρο έλεγχο στην Κουμουνδούρου Αθήνας, εδίδετο κουπονάκι για το δίπλα πρακτορείο. Χωρίς εισιτήρια πάντως π.χ Θεσ/νίκη – Κρήτη ή αντίστροφα που έβρισκες τα προηγούμενα χρόνια. Η 52,77% συμμετοχή, 61,1% τον Μάιο (το 2012 πχ ήταν 62%, 71% το 2009, 77% το 2004), οφείλονταν ΚΑΙ σ’ αυτό το γεγονός συν ότι διαρκώς αυξάνονται οι αλλού κατοικούντες – εργαζόμενοι και αλλού ψηφοφόροι, φοιτητές, ασθενείς κλπ ενώ οι κατάλογοι δεν ξεκαθαρίζουν από αποβιώσαντες, η πραγματική, καθαρή λοιπόν αποχή είναι οπωσδήποτε μικρότερη  του αριθμού της. Μακάρι...

Στο Ρέθυμνο οι Σπαρτιάτες (δεν συμμετείχαν τον Μάιο της θεάς Μαίας), εκτόπισαν από την 5η θέση τη ΝΙΚΗ. Αύξηση 8 ψήφων η ΝΙΚΗ, 6η, 2,77%, τα ποσοστά παντού διαμορφώνονται κατά περίπτωση λόγω αυξομοίωσης ψηφοφόρων. Έχασε 0,34% το ΚΚΕ και 370 ψήφους στις 36 μέρες ανάμεσα δύο εκλογών, ψηφίζεται συνεπώς και από μη μέλη. Υπόψη και τούτο, όπως όλα, αύξηση η ΠΛΕΥΣΗ  της Ζωής να ‘χει κατά 24 ψήφους, σύνολο 2,41%, η ΛΥΣΗ έχασε 76 ψήφους, η ΜΕΡΑ 25 έχασε 239. Στον τοπικό τύπο δεν δόθηκαν αναλυτικά αποτελέσματα κατά τμήμα και κατά χωριό Ρεθύμνου, ούτε αριθμοί υποψηφίων και εκλογικοί αριθμοί των λοιπών νομών Κρήτης.

Στα επιπρόσθετα των μικρών, κόμματα που δεν κατήλθαν τον Μάιο, συγκέντρωσαν μεγάλους αριθμούς. Η ΦΩΝΗ της Αφροδίτης 189. Ο Πατριωτικός Συνασπισμός 161. Πράσινο – Μωβ 111. Ευ κίνηση 86. Εθνικό μέτωπο 14. Έχασαν από τον Μάιο οι Οικολόγοι  147 (Ιούνιο 165). Πνοή 53(Ιουν. 97). Ένωση Κεντρώων 53(Ιουν. 85). Ο περίφημος ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συμμαχεί συνδικαλιστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο, απώλεσε τους μισούς! 68 έλαβε, 68 έχασε. Βρε τι μας βρήκε... Η Ελλήνων Συνέλευσις  (ξέρετε...) έχασε επίσης 45 (Ιουν. 53). Το Μ-Λ 3 κι΄αυτό (Ιουν. 36), αλλά το μ-λ 25 (Ιουν.52). Οι κομμουν- διεθνιστές έλαβαν 3 έχασαν 6.

Στο Ρέθυμνο πέραν των 8 της Βουλής ψηφίστηκαν συν 14 κόμματα, έλαβαν ομού 1858 ψήφους αν πρόσθεσα σωστά. Με αποχή, άκυρα, κόμματα κάτω του 5%, ο αριθμός γιγαντώνεται περαιτέρω. Απορία ψάλτου, βηξ.

Είτε παραμείνουμε στο Ρέθυμνο, είτε απλωθούμε στην Κρήτη, είτε περιδιαβούμε κάθε πόλη και κώμη, ο ΣΥΡΙΖΑ κωματώδες κωμειδύλλιο. Η καταβαράθρωση δεν ήταν συμπτωματική ή προσωρινή, αποκλειστική των προσώπων ή του κόμματος. Είναι ομογάστρια ομοβροντία προσώπων και ιδεών (από Αρχηγού άρξασθαι), λόγων και τακτικών, είναι συνέπεια και μόνιμη, μάλιστα προοιωνίζονται τρισχειρότερα, συγκρούσεις, αποσυσπείρωση, απαγκίστρωση μετά την παραίτηση Τσίπρα και τη μη επανεκλογή πλείστων όσων. Αναστοχασμοί στ’ αναστενάρια βιζαβί και βίρα τις άγκυρες με φούρια και με φόρα. Βίβερε περικολοζαμέντε. Ο βαθύς, πρωτόγονος, των σπηλαίων, των δεινοσαύρων ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τον Τσίπρα θα καταπιεί τους Πασοκογενείς χωρίς βουλευτική έδρα (ή και βουλευτές, σιγά τα λάχανα), ωσάν μαύρη τρύπα του διαστήματος. Θα τους εξαϋλώσουν. Θεός ‘σχωρέστους.

Επί μακρόν προεκλογικά, ο γράφων εναντιώθηκε στην απλή αναλογική,  τυχόν ο μόνος δημοσίως εν Ρεθύμνω. Ο λαός καταψήφισε τα μαγειρέματα της απλής, οι αριστεροί στραπάτσο, στραμπούλισμα, στραβολαίμιασμα, στραγγαλισμό, με την απλή 5 κόμματα, με την ενισχυμένη 8, ουδεμία «συνεργασία» των «προοδευτικών» όσο εντατικά επί καιρώ κι’ αν σιγοψήνανε. Στην Κρήτη τα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτή έλαβαν 86,7% (274.911 έγκυρα), συνάγεται 13,3% των εγκύρων (42.080 ψήφοι) χωρίς βουλευτή. Της απλής αναλογικής οι εκλογές Ιουνίου παρεπόμενο, έβλαψαν τους θιασώτες της απλής! Έφεραν κόμματα του 3% στη Βουλή. Στοίχισαν εκατομμ. φυσικά, ταλαιπώρισαν και ταλάνισαν ανώφελα. Κατακρημνίστηκαν με ψήφο λαού της απλής οι θεώριες – να τα θυμάστε Ρεθεμνιώτες -, στόχευαν να εξαπατήσουν. Η πληθώρα χαοτικών αριστερορητορισμών – θυμάστε ποιοί διαγκωνίζονταν ξεκαπίστρωτοι να πρωτοστατήσουν; -, οι δεκάρικες ξεκαρδιστικές κοινοτοπίες τους πρωτοσέλιδα, σε ράδια, TV, ψευτομαζώξεις καφενέδων, κυριαρχούσαν.

Ρεθυμνιακά και πανελλήνια, της ιστορίας οι κουμπότρυπες, οι κουτομόγιες, πήγαν να μας φορτώσουν την κουρελαρία τους. Τα κουμάσια παίξανε εμάς κουμάρι και κουμκάν, σ’ εμας κουκλοθέατρο, κουμπάρες και τις κουτσουκέλες τους, «κονέψανε νύχτα στο χάνι» κατά Καβάφη, ραντίσανε ψέμα, μίσος, ανικανότητα. Κι’ εμείς, όλοι μας, -γράφαμε «ΕΜΕΙΣ. ΜΑΖΙ. ΤΩΡΑ. » 15/6 – τους τα φέραμε κουλουβάχατα, κούρταλα και κουτρουβάλες στο κουτρούλη τους το γάμο.

Να πούμε και τα λοιπά αν το θέλετε...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ