ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Της κάλπης κατά μείζονα λόγον

0

Κατά μείζονα λόγον επειδή μεθαύριο έχουμε κάλπη, ειδάλλως μείζονα και διόλου ελάσσονα παραμένουν εις το διηνεκές πολλά ζητήματα. Οι άμεσες προοπτικές κατ’αρχήν, διόλου βραχύ – μεσο – μακροπρόθεσμες, κάτω από τη μύτη όλων ήδη, πρωτίστως όσων ψηφίζουν εκδικητικά ή δίκην ΠΑΟ – ΑΕΚ με πιασμένο διαιτητή και πέναλτυ στο 93’.

Οι «σπάνιες γαίες» π.χ ξεφύτρωσαν εσχάτως, δύσκολες σε ανεύρεση, εξόρυξη, επεξεργασία. 17 ως επί το πλείστον μεταλλικά στοιχεία, πρώτες ύλες για υπολογιστές, ΤV, ανεμογεννήτριες, smartphones, μπαταρίες, φωτοβολταϊκά, δορυφόρους, λέιζερ, κινητά, κινητήρες, το Α ως το Ω της παγκόσμιας οικονομίας, σύμπας ο πολιτισμός και τα συμπαρομαρτούντα συμπράγαλά του.

50% των αποθεμάτων διαθέτει η (το μαντέψατε) Κίνα, ελέγχει 97% της παγκόσμιας αγοράς. Ευρώπη – ΗΠΑ ταρακουνήθηκαν και τη μείωσαν στο 62% καθώς απεξαρτήθηκαν απ’ αυτήν. Ο καλός θεός της Ελλαδάρας (μέχρι πότε θα μας κρατά στην αιγίδα του και δεν θα μας στείλει καμιά ώρα να κόβουμε ξύλα;) δέον να σημειωθεί ότι φρόντισε πάλι. Διαθέτουν Ελλάς, Σουηδία, Γροιλανδία, Νορβηγία, Φινλανδία, στρόντιο κατ’ εξαίρεση η Ισπανία. ΜΟΝΟΝ αυτοί. Τελειωμένα. Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, Έβρος, Φλώρινα, Σαμοθράκη. Η Κίνα εξορμά να επενδύσει πάνω τους, ειδικά για το λίθιο. Οι τελικοί χειρισμοί αναμένονται οσονούπω. Να τους διεξαγάγει ΠΟΙΟΣ συνέλληνες; Ψύχραιμοι, σώφρονες ή αρλούμπες αρκουδιάρηδες με τις διαπρεπώς διαπρύσιες τσιγκολελέτες συνοδείας; Αναλογιζόμαστε τι αναμένει στον ορίζοντα, ποιες ευκαιρίες και πόσες παγίδες;

Πάμε (προτεραιοποίηση) να εκσφενδονίσουμε, εκπαραθυρώσουμε το μπλάνκο που σβήνει τις ώρες βάρδιας, αυτόν που λείπει για σουβλάκια και αναχωρεί μιαν ώρα πριν, να απαγορευτούν μετατάξεις και εκπαιδεύσεις στους 60χρονους, σπίτι τους όσοι υπογράφουν από τηλεφώνου άδεια 30 ημερών μετά πολύνεκρη τραγωδία (και ΧΩΡΙΣ τραγωδία), να βρίσκονται οι κλέφτες με τις διακλαδώσεις τους των τόνων υλικού επί δεκαετίες, να αντιστοιχίζεται ο μισθός απόφοιτου της Μέσης ή Λυκείου όταν υπερβαίνει του γιατρού ή καθηγητή Πανεπιστημίου. Κλπ. κλπ. κλπ.

Χαρακτήρισε τη ΝΔ, το κόμμα, την ιδεολογία, τους οπαδούς  ο οπώδης, χυμώδης, ζουμερός οπτιμισμός (η θεωρία επικράτησης αριστείας και αισιοδοξίας) ως η άκρως αντίθετη επιδίωξη του πεσιμισμού, της απαισιοδοξίας, της αρνητικής προς τα πάντα διάθεσης. Οι αντίπαλοί της αριστερά, εμφορούμενοι ακριβώς του πεσιμισμού, του πολιτικού πεσιμισμού και του ανθρώπινου ισόποσα και ισόβαθμα, διαστρέβλωσαν, παραπλάνησαν, συκοφάντησαν, παραποίησαν εν ονόματι – ως συνήθως – μιας δήθεν ισότητας ή δικαιοσύνης ή αλήθειας της ζωής. Υπήρξε βασικό της 4ετούς πορείας η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ για τη ΝΔ με κάθε έννοια, διάσταση, έκταση, ένταση και μορφή. Να το σκεφτούμε στο παραβάν των εκλογών γιατί συγκρούονται δύο τρόποι ζωής αντιθετικοί και όχι απλά δύο διαφορετικές αντιλήψεις - νοοτροπίες.

Δεν επιθυμεί, φυσικά, λυσσομανά, ορύεται και φρενιάζει το στρεβλό, το δημαγωγικό, το αποτυχημένο και κατάπτυστο καθώς η ανεργία πέφτει 8 μονάδες, αυξάνονται έστω κουτσουρεμένα συντάξεις και μισθοί, δεν συνεχίζονται τα περικοπτόμενα Καρακατρουγκαλέικα Συριζανέλικα, θεριεύει ο τουρισμός χωρίς υπουργό την χαριτόβρυτο, χαρμολύπης χαρτομάντισσα αλήστου μνήμης, επί διήμερο εσχάτως εν Ρεθύμνω ως πρώτων βοηθειών, προς συναντήσεις, συσκέψεις, ξεναγήσεις μπας και επανακτήσουν την απωλεσθείσα έδρα. Ελαχιστοποιήθηκαν οι ευθύνες για ακρίβεια, ανακόπηκε το μεταναστευτικό, ξανά ναυπηγούν τα ναυπηγεία, επανακάμπτει το διεθνές κύρος, ο βάλτος αναταράζεται και αποξηραίνεται, διεθνείς αγορές και διεθνής πολιτική επαινούν και ενθαρρύνουν, εμπιστεύονται και διαβεβαιώνουν, επενδύσεις και εταιρείες εγκαθίστανται, τοίχοι και τείχη, όχι στην τύχη απέναντι της πανδημίας, η ψηφιοποίηση επελαύνει σαν δεινόσαυρος, πέτυχε κι εξαπλώνεται ο επανεξοπλισμός, ο Έβρος οχυρώνεται, διπλωματικά άλματα – θαύματα. Πότε και ποιος πρωθυπουργός έθεσε τόσους όρους σε τέτοιους τόνους μέσα στις ΗΠΑ, καταχειροκροτούμενος ενθουσιωδώς επί ώρα, απροκάλυπτα, εκτός πρωτοκόλλου; Άλλαξε η μοίρα της χώρας τότε. Τα ξεχάσαμε;

Ας πιαστούμε πολίτες χεράκι με μαντήλι, συρτός στη Ραγκουπισίνα της Πάρου με δάνειο για τριτέκνους, να λιαστούμε στα 450 τετρ της, πληρώστε 14000 τη βδομάδα, βολτάρετε μετά στου Ευρωβουλευτή που ήρθε εδώθε, στο Ρέθυμνο, τα 32 ακίνητα για στέγνωμα κι‘ ας σεριανίσουμε στα σκιερά του άλλου αξέχαστου, του Φλαμπούραρου της Αίγινας. Μας τάζουν οι μπουμπουκανθοί με την αριστερά τους να λύνεται όχι μόνο Παγκρήτιο ή Πανελλήνιο αλλά οσφραντικά και το παγκόσμιο πρόβλημα με τα αέρια θερμοκηπίου, τις ξηρασίες, την υγεία, πλημμύρες και καύσωνες. Ομοβροντίες μεγαλαυχίας και κομπασμών, παίζανε νομίζατε οι αριστερούληδες εδωδά και παραέξω; Αυτά απομένουν να ξεβουλώσουν, ο Ταρτούφος στο Τατζικιστάν την ταχινή με ταχίνι, βαράει κι’ ο ήλιος , να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μυριάκριβο χάπι να το πέψουμε παντού να το πιούν. Ένεση καλύτερα, να την μπήξουνε στο μπράτσο.

Υ.Γ

Νέα ΠΑΡΑΝΟΜΗ αφίσσα 13/6, αριβάρισε Ρέθυμνο ο Αρχηγός να βγει βουλευτής. Εύγε και με άνεμο πρυμναίο. Την αφίσσα 26/6 ας σκιτσάρουν μάνι μάνι. Την κάλπη κατά μείζονα λόγον εν πρώτοις ας αναπαριστά, σκολόπαξ, σκολόπεντρα και σκόμβρος με σκολίωση σε νεγκλιζέ (Γαλλικά ο επιμελώς ατημέλητος) κι’ εκτάδην. Ξαπλωτά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ