ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχέσεις με το ‘Πανεπιστήμιο’ και το ‘Σωματείο Ευρωπαίων Γυναικών’

0

Το υπερδραστήριο  Σωματείο, που αποκαλείται «Λύκειον Ελληνίδων Ρεθύμνης», συνεχώς μας εκπλήσσει με την προσφορά του στην κοινωνία και στον πολιτισμό .

Πρόσφατα μάλιστα συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και με το ενεργό  φιλανθρωπικό  «Σωματείο Ευρωπαίων Γυναικών», εκ  Βελγίου.

Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ως γνωστόν το Λύκειο Ελληνίδων πάντα συνεργάζεται εποικοδομητικά και ουσιαστικά με το Πανεπιστήμιο Κρήτης κι επιδιώκει όσο το δυνατόν συχνή επαφή μαζί του.

Χάρη στον εξαίρετο καθηγητή κ. Αναστασιάδη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ε.Δ.Ι.Β.Ε.Α.που  προσκάλεσαν μέλη του Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν  και στο εργαστήρι για την μαθησιακή Τεχνολογία ενώ η Πρόεδρός του κ. Φέφη Βαλαρή  συμμετείχε στην σχετική συνέντευξη Τύπου όπου μίλησε για την Παράδοση, τις ρίζες μας  αλλά και την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται στην διαχείριση  και στον χειρισμό της Τεχνολογίας, ώστε να παραμείνομε «Άνθρωποι»!

Επίσης στις 6 Μαΐου η χορευτική ομάδα του Λυκείου,  παρουσίασε άψογα  Κρητικούς χορούς μετά την ορκωμοσία ατόμων της  ίδιας Πανεπιστημιακής Σχολής, και κατόπιν προσκλήσεως του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος τους καλοδέχτηκε και τους φιλοξένησε δεόντως,  μετά την παράσταση.

 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΕΚ ΒΕΛΓΙΟΥ

Μια άλλη σημαντική για τον τόπο  δράση του Λυκείου Ελληνίδων, αφορά στους επισκέπτες από το Βέλγιο.

Κατόπιν επαφής  του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου,  με την κ .Βίκυ Αργυράκη από το «Σωματείο Ευρωπαίων Γυναικών» “Αssociation Femmes d’Europea.i.s.b.l.” του Βελγίου, οι ‘Ρεθύμνιες Λυκειάδες’΄υπεδέχθησαν στην  περικαλλή αίθουσά τους,  50 περίπου άτομα,, στις 11 Μαΐου και ώρα  12 το μεσημέρι, όπου τους προσέφεραν αναψυκτικά και κεράσματα της Κρήσσας Γαίας .

 Η Πρόεδρός κ. Βαλαρή ανέλαβε να τους  ξεναγήσει στην μόνιμη παραδοσιακή έκθεση του Λυκείου  και ομολογουμένως, ενθουσιάσθηκαν περισσότερο από  τη συλλογή  χειροτεχνημάτων πλεγμένων από   τα μαλλιά της αείμνηστης Ρεθυμνιώτισσας Χρυσούλας Παπαδάκη, μοναδικό έκθεμα παγκοσμίως.  Επίσης η κ. Βαλαρή μίλησε για 10 περίπου λεπτά για την ζωή και το έργο της Καλλιρρόης Σιγανού-Παρρέν , μίας αγωνίστριας που ενδιέφερε ιδιαίτερα τις κυρίες, μέλη του γυναικείου συλλόγου από το Βέλγιο. Όλα αυτά παρουσιάσθηκαν στα Αγγλικά, ενώ στο τέλος οι κυρίες του Λυκείου τους μοίρασαν φυλλάδια με την παραπάνω ομιλία. Όλοι έφυγαν ενθουσιασμένοι από την ‘κρητική φιλοξενία’ και έβγαλαν φωτογραφίες στην προτομή της Καλλιρρόης έξω από την αίθουσα του Λυκείου.  Στις 15 του μηνός μάλιστα, στο ξενοδοχείο «Θεάρτεμις» όπου διέμεναν, η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων χόρεψε κρητικούς χορούς με την λύρα του Μιχάλη Παυλάκη και το λαούτο του Στρατή Μαμαλάκη, ενώ η κ.Βαλαρή παρουσίαζε τους χορούς, παράλληλα με  την Κρητική φορεσιά.  Παρομοίως  οι κυρίες του Λυκείου μοίρασαν σε όλους αντίγραφα της παρουσίασης της Κρητικής φορεσιάς, αγγλιστί.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνης κ. Φέφη Βαλαρή, η Γενική Γραμματεύς κ Χρυσή Δασκαλάκη Τσουπάκη και το Διοικητικό συμβούλιο, ευχαριστούν θερμά το ξενοδοχείο «Θεάρτεμις» για την θαυμάσια φιλοξενία που  προσέφερε  μετά την παράσταση. Επίσης ευχαριστούν  τους μουσικούς  που έπαιξαν για το Λύκειο, ανιδιοτελώς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ