ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ

0

Όλον αυτό τον καιρό, στη διάρκεια των περιοδειών που κάναμε με τους συντρόφους της παράταξής μας, στην πόλη και στα χωριά του Ρεθύμνου, ανοίξαμε έναν ειλικρινή διάλογο με τους συντοπίτες μας. Ακούσαμε τις αγωνίες τους και τους παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας που καλύπτουν καθεμία από αυτές.

Την προσεχή Κυριακή οδηγούμαστε στον τερματικό σταθμό της προεκλογικής μας εκστρατείας.

Στις 21 Μαΐου καλούμαστε να αποφασίσουμε για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Μπροστά μας παρουσιάζονται πολλά διλήμματα κι ακόμα περισσότερες προκλήσεις, που για να τις αντιμετωπίσουμε απαιτείται ενότητα, ομοψυχία και συμμετοχική δράση.

Πριν γίνει το τολμηρό άλμα προς το μέλλον, που όλοι προσδοκούμε για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το παρελθόν που μας πληγώνει και μας κρατά δέσμιους με τη στασιμότητα και τον μαρασμό, οφείλουμε νωρίτερα να επιλέξουμε και να ακολουθήσουμε τη μόνη ασφαλή διέξοδο. Να αφουγκραστούμε τον παλμό των δημοκρατικών μας καταβολών και να κάνουμε ένα βήμα ουσιαστικής Αλλαγής και Ανατροπής. Στα αμέτρητα ερωτήματα του κόσμου, για τις τύχες και το μέλλον της χώρας, η απάντηση είναι μία: ΠΑΣΟΚ.

Σε προσωπικό επίπεδο, η συμμετοχή μου στις εθνικές εκλογές ήταν η ελάχιστη ανταπόδοση στη σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού που έχουμε χτίσει με τους πολίτες του Ρεθύμνου, όλα αυτά τα χρόνια που τους εκπροσωπώ από θέσεις ευθύνης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης (Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ρεθύμνης). Βλέποντας τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες τους, ένιωσα ότι έχω υποχρέωση να βγω στην πρώτη γραμμή της μάχης. Να προτάξω με μεγαλύτερη δυναμική και εμβέλεια το συλλογικό συμφέρον και να αγωνιστώ για τα δίκαια του τόπου μας, με μόνο γνώμονα την περαιτέρω πρόοδό του!

Διεκδικούμε μία ψήφο αξίας και ανανέωσης. Οραματιζόμαστε μία καλύτερη Ελλάδα, μία καλύτερη Κρήτη, ένα καλύτερο Ρέθυμνο!  Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για χάσιμο και πισωγυρίσματα. Ο τόπος μας πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό και όχι συμπληρωματικό ρόλο, όπως κάποιοι προσπαθούν να περάσουν και να καθιερώσουν ως κανονικότητα.

Το Κίνημά μας, πιστό στο ραντεβού του με την Ιστορία, χάραξε μία νέα πορεία.  Ανοικοδομήθηκε, έκανε την αυτοκριτική του, με παρακαταθήκη τις αρχές και της αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η νέα αρχή είναι ένα νέο συμβόλαιο τιμής που συντάσσουμε με τον λαό, απέναντι στον ελιτισμό της ΝΔ και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, σε πελατειακές αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες.

Αυτός ο τοξικός διπολισμός διευρύνει τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών και την ψαλίδα των ανισοτήτων. Δεν μας αξίζει ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα που παίζει με τις τύχες μας και μας βάζει σε περιπέτειες, απαξιώνοντας το κράτος και τους θεσμούς!

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι ανάχωμα και εμπόδιο σε όλη αυτή την κατρακύλα, τη θεσμική και οικονομική, που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ είναι η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ώστε ο κάθε προοδευτικός πολίτης να έχει έναν πραγματικά γνήσιο εκφραστή.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι πάντοτε σε όλη την μακρά ιστορική διαδρομή μας, βάλαμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

Ήμασταν εκεί, τη διετία 2009-2011, γλιτώνοντας την πατρίδα απ’ τη χρεοκοπία, όταν κάποιοι έβαζαν τρικλοποδιές σε μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Θα είχαμε ξεμπερδέψει πολύ γρήγορα από την κρίση αν μας άφηναν. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν μαζί στις πλατείες. Άφηναν τη βία και την ακρότητα να κυριαρχήσουν καλύπτοντας τις φωνές της λογικής. Απαξίωσαν την πολιτική και ευνόησαν, σκόπιμα, την αποστασιοποίηση και την αδράνεια των πολιτών. Είναι ίδιοι. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Μοίραζαν ανέξοδες υποσχέσεις που μάς κόστισαν πολύ ακριβά, όσο δίχαζαν τους πολίτες.

Τους ενδιέφεραν και τους ενδιαφέρουν μόνο οι καρέκλες και η εξουσία, όπως και τώρα που επιχειρούν να εγκλωβίσουν το εκλογικό σώμα σε ψευτοδιλήμματα. Μην παρασυρθείτε!

Όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις (όπως ο Καλλικράτης στην τοπική αυτοδιοίκηση), όλες οι μεγάλες τομές (ΑΣΕΠ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ), όλα τα μεγάλα έργα έγιναν επί των ημερών μας. Κι όλα τα καταψήφισαν. Πολέμησαν το ΠΑΣΟΚ, πολεμώντας στην ουσία την ίδια την Ελλάδα! Υποτίθεται ότι πρεσβεύουν διαφορετικές ιδεολογίες, αλλά στην ουσία βρίσκονται σε ένα στρατόπεδο: αυτό της ασυνέπειας!

Ο κόσμος τα καλύτερά του χρόνια τα έζησε με το ΠΑΣΟΚ που ήρθε για να ενώσει την κοινωνία, να αποκαταστήσει αδικίες και την θέση των προοδευτικών ανθρώπων στην Ιστορία.

Το κόμμα μας, ως το μόνο γνήσιο λαϊκό Κίνημα, άλλαξε την πορεία του τόπου, έφερε την Δημοκρατία και την Αλλαγή. Σημάδεψε τη Μεταπολίτευση. Έβγαλε από την αφάνεια τους κατατρεγμένους. Έδωσε στη γυναίκα τη θέση που της αξίζει. Εδραίωσε τη Δημόσια και τη Δωρεάν Παιδεία. Έφτιαξε τις Ανεξάρτητες Αρχές. Είμαστε περήφανοι που θεμελιώσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την Ισότητα και την Αξιοκρατία.

Σήμερα, η πατρίδα μας χρειάζεται γενναίες παρεμβάσεις για να ανθήσουν τα ταλέντα και να καλλιεργηθούν οι δεξιότητες των νέων μας. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει κόκκινες γραμμές για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Χιλιάδες Έλληνες κινδυνεύουν  να χάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, εξαιτίας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε: Καθολική προστασία στην πρώτη κατοικία στο πρότυπο του νόμου ΠΑΣΟΚ του 2010. Να ψηφίσουμε στην ελληνική Βουλή κανόνες που τα funds θα κάνουν διαπραγματεύσεις προς τις ρυθμίσεις των οφειλών και όχι προς την εξόντωση των οφειλετών.

Λόγω των ασφαλιστικών εισφορών είναι τεράστιο το κόστος και οδηγούνται εκατομμύρια νέοι άνθρωποι στη μαύρη εργασία. Τα στοιχεία της σύγχρονης πραγματικότητας μαρτυρούν τη σκληρή αλήθεια: 700.000 θέσεις εργασίας είναι κάτω από 500 ευρώ. Οι μισθοί πείνας, η μαύρη εργασία, η εντατικοποίηση της δουλειάς δεν συνιστούν αριστεία. Εμείς έχουμε την απάντηση: Για όσο καιρό διαρκέσει η κρίση, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Μείωση του φόρου για τη μισθωτή εργασία, ώστε με νόμιμο τρόπο οι άνθρωποι να παίρνουν μισθούς αξιοπρέπειας και να δημιουργήσουμε συνθήκες κανονικότητας στην αγορά μας.

Ένα νέο πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης θα φέρει παραγωγικές επενδύσεις.

Με χρήση του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούμε να κάνουμε μία στέρεη δημόσια Υγεία. Μπορούμε να έχουμε μία πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Μπορούμε να λύσουμε το στεγαστικό, συνεπώς και το τεράστιο δημογραφικό ζήτημα της πατρίδας μας. Για το στεγαστικό πρόβλημα η λύση ονομάζεται Κοινωνική Κατοικία. Έχουμε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 150.000 νέες κατοικίες μέσα στα αστικά κέντρα, είτε νεόδμητες είτε με φορολογικά κίνητρα και κίνητρα ανακατασκευής. Προωθούμε επιπλέον την αύξηση του αφορολόγητου για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Προτείνουμε ακόμη την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους, επαναφορά των συντάξεων για χηρεία και αναπηρία, για να αποκτήσουμε επιτέλους ένα κοινωνικό πρόσωπο ως κράτος.

Στρέφοντας την προσοχή μας στη γενέτειρά μας, το Ρέθυμνο πρέπει να πάψει να είναι ο “φτωχός συγγενής”. Αξίζει αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, δωρεάν προς όλους. Αξίζει μεγάλα έργα! Ο ποιοτικός τουρισμός περνάει μονάχα μέσα από τη διασύνδεσή του με τον πρωτογενή τομέα, για την ανάδειξη των εκλεκτών ποιοτικών τοπικών προϊόντων, έτσι ώστε το όφελός τους να διαχέεται σε όλη την τοπική κοινωνία! Θέλουμε μία κανονική χώρα, που να σέβεται τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Στις 21 Μαΐου επισφραγίζεται η νέα πολιτική πορεία που ξεκινήσαμε. Ο πράσινος ήλιος ανατέλλει ξανά. Το φως της σιγουριάς, της ελπίδας και της προοπτικής που εκπέμπει η παράταξή μας, θα μετατραπεί σε ένα πολύ μεγάλο μήνυμα νίκης, αυτή την Κυριακή! Η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ είναι επικράτηση της κοινωνικής ανάταξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ