ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκλογικές διακυβεύσεις

0

Τα προ και περί εκλογών συνεχίζουμε δίχως – καθώς προσυμφωνήθηκε- πρόθεση επηρεασμού, τίποτα πέραν έκφρασης γνώμης. Ασχέτως και ανεξαρτήτως δηλαδή των μετά βαΐων τροβαδούρων με τρομπέτες και τροκάνια που τρεχάτοι και τρικυμισμένοι τροχοπεδιλοδρομούν διαρκώς. Τα κάλλιστα  προσωπικών απόψεων να δημοσιοποιηθούν με καλλιέπεια λόγου, γλαφυρότητα κατανοητή, ορθοέπεια, ορθή έκφραση, ορθοεπώς ώστε να χρησιμεύσουν. Αλλά και κατά το δυνατόν οι θεωρήσεις ας μη σκαλώσουν, μη σκοντάψουν, μην τυχόν σκουντουφλήσουν στον στείρο κομματισμό, τη μεροληψία που σταθερά χαρακτήρισαν το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, διά του τύπου κυρίως όπου εκτίθενται τα συχνά δείγματα υπερεκχειλίζουσας ανικανότητας προσέγγισης θεμάτων, αξιοδάκρυτης ανεπάρκειας αξιολόγησής τους, αξιογέλαστης αδυναμίας ανάλυσής τους, ατυχώς αξιόμεμπτης μάλιστα ερμηνείας και προέκτασης.

Σήμερα παρέχουν στήριξη στη ΝΔ πολίτες που δεν υπήρξαν πρωτύτερα μέλη, ψηφοφόροι, φίλιοι. Προέρχονται το πλείστον από Κέντρο και Σοσιαλδημοκρατία αλλά και δεξιότερα και πολύ αριστερότερα. Ο σύμβουλος του Α. Τσίπρα και προσωπικός του φίλος παράδειγμα εσχάτως.

Χωρίς θαυμαστικά ή αποσιωπητικά η υπόμνηση.

Περισσότερο επιτακτικά από ποτέ, σε τούτες τις εκλογές τίθεται πανταχόθεν προτεραιότητα ανάταξης πατρίδας και κράτους, επανάκαμψης από τη στασιμότητα και το επιτόπιο βάδην. Ας μην επιτεύχθηκε ένστολοι να επιτηρούν τα Πανεπιστήμια. Ποιες, πόσες, ποιών ευθύνες για τα Τέμπη; Είτε πολλά είτε ελάχιστα τα ερωτηματικά, μετά την  παραδοχή και την ανάληψη, θα επέλθει με ευθύτητα η ευθέτηση. Και η τιμωρία τυχόν εις εύθετον χρόνον.

Οι κομματικών συνεργασιών μετεκλογικές διακυβεύσεις προβάλλουν ανατρέχοντας σε προσωπική ανάρτηση ανύποπτου χρόνου. Αντιγράφω: «Β. Κόκκαλης, Έλενα Κουντουρά, Θαν. Παπαχριστόπουλος, Τέρενς Κουίκ απ΄ τους ΑΝΕΛ, Σπ. Δανέλης ΠΟΤΑΜΙ, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου Ένωση Κεντρώων. Μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην πέσει μετά την αποχώρηση Καμμένου λόγω της συμφωνίας Πρεσπών.

Βγάλε τους Πασοκόβιους που τον έφτασαν στα σημερινά ποσοστά. Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε κάλεσε ούτε πήρε ποτέ βουλευτή άλλου κόμματος. Τώρα πώς διάβολο ο μεν Κυριάκος βρέθηκε με παράδοση στις αποστασίες ενώ ο Τσίπρας αναγορεύτηκε σε εισαγγελέα όσων δήθεν ετοιμάζουν αποστασίες;».

Διακυβεύτηκαν, ξεχορταριάστηκαν, ραφιναρίστηκαν και παραδέρνουν ποικιλοσχήμως ποικιλώνυμα!

  • Ο ΛΑΟΣ καταποντίσθηκε όταν συμμετείχε στην εθνικής ενότητας κυβέρνηση Λ. Παπαδήμα.
  • Οι ΑΝΕΛ εξαφανίστηκαν μετά τη συμμετοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αρχηγός τους καίτοι Υπουργός Άμυνας όλη τη θητεία, είχε εκλεγεί πάνω από 10 φορές σε 5 διαφορετικές εκλογικές Περιφέρειες από Έβρο μέχρι Αθήνα με δύο κόμματα, δεν εκλέχτηκε. Ιδιωτεύει έκτοτε.
  • Το ΔΗΜΑΡ διαλύθηκε όταν συνεργάστηκε με ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Ο Αρχήγός του αποχώρησε κι’ ας συζητήθηκε γιά Πρόεδρος Δημοκρατίας. Ξαναδιαλύθηκε εναγκαλίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Η Ένωση Κεντρώων εξαερώθηκε όταν βουλευτές της φλερτάρησαν ή προσχώρησαν. Ο ανυποχώρητος Αρχηγός εξαφανίστηκε λεβέντικα.
  • Το ΠΟΤΑΜΙ παρομοίως έστω ότι εκεί ο Αρχηγός αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα προσωπικό.
  • Το ΠΑΣΟΚ έλαβε το μικρότερο ποσοστό της ιστορίας του ( από το 1974) όταν συνεργάστηκε με τη ΝΔ.

Από τις προσωπικές αναρτήσεις ξανά, 1η Απρίλη, των αγίων ψευτών και ψεμάτων, αντιγράφω: «Μέσα σε μιά ημέρα 1. Δήλωση Φίλη για την αναγκαιότητα να υπάρξουν «Πρέσπες του Αιγαίου». 2. Δηλώσεις Δραγασάκη και Τζάκρη για αύξηση φορολογίας. 3. Ενέργεια Παπαδημούλη να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης του Έβρου με Ευρωπαϊκά κονδύλια».

Θαυμάστε τις πολιτικές παραχωρήσεων του φλου Φίλη, απροκάλυπτα νέες Πρέσπες, αυξήσεις όταν ορύονται για τάχα μειώσεις φόρων, αφύλακτα, αφρούρητα σύνορα για «νόμιμες διόδους μεταναστών». Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι.

Πολύ κρίσιμες εκλογές για να τις διαβούμε εν μέσω ψευτιών και ψευτών. Οι δύο μεγαλύτερες κατά προσωπική εκτίμηση:

  1. Από τα μνημόνια δεν μας έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα, η υλοποίηση – εφαρμογή – πορεία των μνημονίων, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς και πρωτίστως του Συριζέικου μνημονίου, αυτού που αντικατέστησε την ... κατάργηση(!!!) - κατά φαντασία και κατά συστηματικά ψεύδη - των υπαρχόντων μνημονίων «σε μια μέρα μ’ ένα νόμο – άρθρο» αθρόως, αίθρια, ακάρπως.
  2. Το μαξιλάρι που λειτούργησε ωφέλιμα, ΔΕΝ ήταν έργο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημιουργήθηκε από πολιτικές του, ούτε έστω την υπερφορολόγηση του κοσμάκη. Το μαξιλαράκι προβλέπονταν στα μνημόνια και στις αποξαρχής σκοταδερές στροφοδίνες και σπειροειδή με οδύνη και όνειδος – ω ονειροβάτες και ονειροκρίτες – διασωληνώσεις τους. Μέρος των μνημονιακών δανείων και το μαξιλάρι. Σόιμπλε ο κακοχρονονάχης που θα τον... καταπίνανε παραλίγο κι αυτόν, οι γιγάντιοι τριπίθαμοι και τρισμέγιστοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταπώς ψιψιρίζανε και ψιττακίζανε.Ρουφηχτός σαν αυγό. Παραλίγο...

Τίποτα μην ξεχάσουμε 21 Μαΐου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ