ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η απάτη των επιδομάτων

0

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, σχεδόν σε ολόκληρη τη δραματική ιστορία του νεώτερου ελληνικού κράτους, υπάρχουν για να υπηρετούν το κεφάλαιο – δηλαδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, είτε ελληνικά είτε ξένα. Το υπηρετούν, είτε παρέχοντάς του αφειδώς πακτωλούς δημόσιου χρήματος με διάφορες δικαιολογίες, είτε επιτρέποντάς του, σε πείσμα κάθε έννοιας δικαίου (γραπτού ή άγραφου), να εκμεταλλεύεται τον ταλαίπωρο αυτό λαό. Αυτό κάνει και η ομάδα από επαγγελματίες πολιτικούς που παριστάνει την κυβέρνηση στη χώρα μας σήμερα!...

Πριν από χρόνια, όταν η πατρίδα μας αιχμαλωτίστηκε στα κατάπτυστα μνημόνια, ένα από τα πρώτα στοιχεία της δήθεν «οικονομικής μεταρρύθμισης» της τότε κυβέρνησης ήταν η κατάργηση των επιδομάτων πολλών εργασιακών κλάδων, τα οποία θεωρήθηκαν όχι μόνο περιττά και επιζήμια για την κρατική οικονομία, αλλά ορισμένες φορές και γελοία και προϊόντα μιας ξεκάθαρης νοοτροπίας εξαπάτησης του κράτους από «βολεμένους».

Και αυτό σε πολλές περιπτώσεις δεν ήταν ψέμα. Διαπιστώνουμε όμως σήμερα, το έτος 2022 και πλησιάζοντας το ’23, ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας επανέφερε τα επιδόματα από το παράθυρο, διαπράττοντας τώρα η ίδια αυτή την απάτη εις βάρος τόσο του δημόσιου χρήματος όσο και κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδας, κάθε ελληνικής οικογένειας και κάθε έντιμου και εργαζόμενου κατοίκου αυτής της χώρας προσωπικά!

Ήδη από χρόνια τα επιδόματα παιδιών, ενοικίου, θέρμανσης κ.ά. ανακουφίζουν όντως οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Πλέον τέτοιες οικογένειες είναι σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της πατρίδας μας, ο οποίος αδυνατεί να πληρώσει όχι μόνο τους φόρους που του επιβάλλει το κράτος, αλλά ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα (με τους «τρελούς» λογαριασμούς), το πετρέλαιο / φυσικό αέριο θέρμανσης κ.τ.λ. Ενώ προοιωνίζεται δυσοίωνος χειμώνας, με ενεργειακή, αλλά και επισιτιστική κρίση (έλλειψη τροφίμων και άνοδος των τιμών!), η κυβέρνηση προαναγγέλλει περισσότερα ή αυξημένα επιδόματα, για να ανακουφίσει δήθεν τον πληττόμενο ελληνικό πληθυσμό.

Τα προβλήματα αυτής της τακτικής είναι πολλαπλά:

Α) Ο ελληνικός λαός στο σύνολό του μετατρέπεται σε λαό ζητιάνων, που προσβλέπει στην ελεημοσύνη του κράτους, αλλιώς αδυνατεί να επιβιώσει! Κάθε έννοια αξιοπρέπειας εξανεμίζεται!

Β) Το κράτος, αντί να βάλει φρένο στην αισχροκέρδεια των εταιριών (πολυεθνικών κατά κανόνα), διαθέτει δισεκατομμύρια ευρώ και την ικανοποιεί, πληρώνοντάς τις, και μάλιστα σε τακτική βάση, από το δημόσιο ταμείο – δηλαδή πάλι από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος πλέον εμπαίζεται «μπροστά στα μάτια του»!

Γ) Με αυτόν τον τρόπο το κράτος δηλώνει απερίφραστα ότι αδυνατεί να διαθέσει τα απαιτούμενα χρήματα για έργα υποδομής. Έτσι, τα οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. προβλήματα της χώρας, σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις του κράτους, δεν πρόκειται να λυθούν ποτέ. Μετατρέπεται σε ένα ρακένδυτο κράτος, στο οποίο κατοικεί ένας λαός ζητιάνων!

Εξυπακούεται ότι η οικονομική, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση είναι μεθοδευμένη από τις ίδιες τις πολυεθνικές, οι οποίες κινούν τις κυβερνήσεις σαν μαριονέτες και τους λαούς (ακόμη και των υποτιθέμενων «ανεπτυγμένων» χωρών) σαν άψυχα πιόνια σε σκακιέρα.

Δ) Νέα εξαγγελία έρχεται να αναστατώσει τον ήδη αναστατωμένο ελληνικό λαό, που δεν προλαβαίνει πια να μετρά σφαλιάρες, ούτε και να εντοπίσει από πού του έρχονται: πολλά από τα παλιά και νέα επιδόματα δεν θα κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, αλλά θα εισάγονται ως «άυλο χρήμα» σε ειδική κάρτα, με την οποία ο δικαιούχος θα μπορεί να κάνει μόνον αγορές, αλλά όχι να πληρώνει λογαριασμούς, ενοίκιο, γιατρούς, φροντιστήρια των παιδιών του κ.τ.λ.!

Στα επιδόματα αυτά περιλαμβάνονται το επίδομα γέννας, το επίδομα παιδιού, το επίδομα ανεργίας, προνοιακά αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, το επίδομα αναδοχής (για παιδιά που τοποθετούνται σε αναδοχή), η ενίσχυση σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και πολλά άλλα.

Ήδη το περίφημο επίδομα καυσίμων εισπράττεται αυξημένο, αν ο δικαιούχος το λάβει μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό του, και μειωμένο αν ζητήσει να κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό!

Τι σημαίνουν αυτά; Πλήρη δέσμευση της ταλαίπωρης ελληνικής οικογένειας στα δεσμά του κράτους και αύξηση της κυριαρχίας των τραπεζών, οι οποίες μάλιστα, καθώς αναφέρεται, θα λάβουν και δώρο («μπόνους») 10 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση του «μεγαλόπνοου» αυτού προγράμματος!

Συνάνθρωποι και συμπατριώτες μας,

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «Νίκη» δεν καλεί σε κανενός είδους ένοπλη εξέγερση ή βίαιη επίθεση ενάντια σ’ εκείνους που καταδυναστεύουν εσάς και την οικογένειά σας και αλυσοδένουν αυτόν τον τόπο. Δεν θα πάψει βέβαια να διαμαρτύρεται, αλλά και να αντιπροτείνει, εκφράζοντας τη φωνή του λαού, του οποίου αποτελεί το καθρέφτισμα και την εικόνα, αφού είμαστε «σάρκα από τη σάρκα σας» και όχι αριστοκράτες προερχόμενοι από μεγάλα πολιτικά ή οικονομικά «τζάκια». Όμως κοντά στις διαμαρτυρίες, σας καλεί να ενεργοποιήσετε το ισχυρό όπλο της δημοκρατίας, την ψήφο σας.

Θέλεις να αλλάξουν τα πράγματα; Αργά η γρήγορα, οι εκλογές θα έρθουν και ο καθένας θα βρεθεί απέναντι στις ευθύνες του. Μην αφήσεις αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη, μην τους τη χαρίσεις! Βάλε τη «Νίκη» στη Βουλή, για να προωθήσει τα δίκαια και μονίμως περιφρονημένα αιτήματά σου. Θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα, αν και λίγο πρόωρα: κάνε τη «Νίκη» κυβέρνηση, για να τα ικανοποιήσει. Τόλμησε μια ειρηνική Επανάσταση, που θα ταρακουνήσει τους ογκόλιθους της Ιστορίας, αποδεικνύοντας πως ο λαός μας έχει ακόμα ψυχή και δύναμη.

Οι Θέσεις μας: https://nikh.gr/theseis.

 

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ