ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Χοχλάδα» … η ντροπή της συνεργασίας Δήμου και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

0

Η «Χοχλάδα» αποτελεί την παραδοσιακή «κολύμπα» των κατοίκων της Σοχώρας για 2 γενιές. Μέρος δύσβατο που παρότι κατασκευάστηκε, εδώ και χρόνια, μια τσιμεντένια σκάλα πρόσβασης στη βραχώδη ακτή παραμένει ακόμη και σήμερα ΜΗ φιλική σε ηλικιωμένα άτομα και σε παιδιά. Για ΑΜΕΑ ούτε συζήτηση.

Οι επισκέπτες κολυμβητές, ντόπιοι και ξένοι, κατεβαίνοντας την τσιμεντένια σκάλα αντικρίζουν τη διάβρωση της, χωρίς ίχνος συντήρησης, κι ένα πλάτωμα βράχων λειασμένων από την υδροβολή της θάλασσας. Μη φανταστεί κάποιος ότι αυτή η λείανση επιτρέπει το  άπλωμα πετσέτας για οριζόντιο χαλάρωμα…εκτός κι αν είσαι γιόγκι!

Και εάν αποφασίσεις να βουτήξεις…πρέπει να ξέρεις τα πατήματα! Διαφορετικά το κάταγμα ή το γδάρσιμο το ‘χεις στο τσεπάκι σου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και κατά την έξοδο από το νερό.

Τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι τη συγκεκριμένη «παραλία» λόγω προπονήσεων και είμαι μάρτυρας αυτών που σας περιγράφω καθώς και των παραπόνων των επισκεπτών.

Τα παράπονα δε των επισκεπτών, κυρίως κατοίκων της Σοχώρας, έχουν μετατραπεί σε οργή κατά των υπευθύνων, οι οποίοι υποσχέθηκαν και δια του Τύπου ότι η περιοχή θα αναπλασθεί (!) και ότι ήδη συντάσσεται η μελέτη με την έγκριση της Αρχαιολογίας.

Αυτό πάντως που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι 3-4 χωμάτινοι λοφίσκοι στην περιοχή των βράχων, από πιθανές τομές για εξαγωγή συμπερασμάτων…με τα χώματα να περιμένουν εκεί, χωρίς να ενοχλείται ούτε η Αρχαιολογική Υπηρεσία ούτε ο Αντιδήμαρχος (Θ. Κρεβετζάκης). Να υποθέσω ότι περιμένουν το χειμέριο κύμα να τα παρασύρει...με φυσικό τρόπο;

Άραγε, Αρχαιολογική Υπηρεσία και Δήμος γνωρίζουν τι είναι το «χρονοδιάγραμμα ενός έργου»;

Η συνεργασία Αρχαιολογίας και Δήμου εξαντλείται μόνο στην εξεύρεση οικοπέδου για την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου;

Από πότε ο Δήμος υιοθέτησε και την Αρχαιολογική Υπηρεσία εκτός της Αστυνομικής Δ/νσης και θέλει να δώσει προίκα-οικόπεδο άρον, άρον;

Για τους δημότες ποιός θα ενδιαφερθεί τελικά? Μόνο στις εκλογές έχουν οι δημότες ψυχή;

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ