ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια αιρετική άποψη για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου στη συγκεκριμένη θέση

0

Ουδείς πολίτης ή αιρετός άρχοντας καμαρώνει για το σημερινό αυθαίρετο κτίριο που στεγάζει εδώ και δεκαετίες το Αστυνομικό «Μέγαρο». Την ευθύνη βέβαια αυτής της απαράδεκτης εικόνας την έχουν οι αιρετοί άρχοντες, με σημαιοφόρους τους εκάστοτε πολυκαιρισμένους ή μη, δημάρχους που «δια των ενεργειών τους»…δεν έκαναν κάτι μέχρι σήμερα.

Σήμερα σπεύδει «για να μην χαθούν τα λεφτά» και εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, ο πολυκαιρισμένος δήμαρχος των 16 ετών, να το εντάξει στα έργα «επί των ημερών του» ακροβατώντας νομικά, μιας από ότι γνωρίζω υπάρχει δεσμευτική χρήση του χώρου μόνο για τη στέγαση της Σχολής Αστυφυλάκων, υπό προϋποθέσεις.

Κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα ένταξης του Αστυνομικού Μεγάρου στο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης διερωτώμαι, το ποια προβλήματα θα λύσει και ποια προβλήματα θα δημιουργήσει.

Άραγε το κύριο μέλημα των αιρετών είναι να κάνουν έργα ή τα έργα να είναι ενταγμένα στον χωροταξικό ιστό της πόλης με γνώμονα τη βιώσιμη κινητικότητα?

Τα βραβεία των φακέλων της βιώσιμης κινητικότητας και οδικής ασφάλειας τα πήραμε για να τα υπονομεύσουμε εκ των υστέρων με έργα που τα αντιστρατεύονται?

Εμείς θα πρέπει να σχεδιάζουμε με βάση το βόλεμα του παρόντος ή του μέλλοντος?

Το πάθημα του λιμανιού δεν μας έγινε μάθημα?

Η διατήρηση αυτού του περιζήτητου ελεύθερου χώρου ώστε να ενταχθεί στο δίκτυο κοινόχρηστων, πολλαπλών χρήσεων, χώρων της περιοχής δεν αποτελεί χωροταξική προτεραιότητα?
Ποια είναι η θέση ευθύνης των θεσμικών συμβούλων του Δήμου? Εν προκειμένω του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων?

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ