ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η «Ανεξαρτησία» της ανατολικής Ουκρανίας θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή μας;

0

Η καταστροφική συμβολή των Αγγλοαμερικανών στην υπόθεση –και το δράμα– της Κύπρου αλλά και το πράσινο φως της ΕΣΣΔ στην κυπριακή εισβολή του 1974 είχαν πείσει από τότε πως δεν υπάρχει στην παγκόσμια σκηνή το βασιλόπουλο που θα έρθει καλπάζοντας με το άλογο του για να μας σώσει από τα χέρια του κακού δράκου.

Υπάρχει ο ΟΗΕ που κάνει καλά μνημόσυνα, εκδίδοντας βαρύγδουπα καταδικαστικά ψηφίσματα και το ΝΑΤΟ που ξέρει να παίζει καλά τον Πόντιο Πιλάτο.

Μέσα στον κακό χαμό, όπου συγκρούονται οι ελέφαντες και την πληρώνουν τα βατράχια,  στον νέο αυτό Ψυχρό Πόλεμο η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τον μονόδρομο της Ευρώπης και της Δύσης αν και πλην της Γαλλίας καμία άλλη μεγάλη δύναμη της Ευρώπης ή της Δύσης δεν έχει πάρει θέση υπέρ των στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού για την αποτροπή του τουρκικού επεκτατισμού.

Παράλληλα είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει, έστω και με καθυστέρηση, το σύγχρονο εξοπλιστικό της πρόγραμμα, γιατί ο αναθεωρητισμός έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη πολιτική γεωστρατηγική μόδα τόσο στην Ανατολική Ευρώπη με τον Πούτιν ενεργώντας σαν τον Ρομπέν των Στεπών όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με τον «σουλτάνο» Ερντογάν.

Κι όμως μέσα σε αυτή την πραγματικότητα ακούστηκε κι αυτό από βουλευτή στο Κοινοβούλιο:  «Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

- (*)Δεν άκουσα/ Πως είπατε;/ Ορίστε;/ Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;

-  Είναι ο Γιώργος Τσίπρας, της οικογενείας Τσίπρα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς, μας αφορά άμεσα στον βαθμό που θα θέσει την Τουρκία μπροστά στο δίλημμα: θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία, εγγράφοντας υποθήκη για μιαν αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη Ρωσία και μια νομιμοποίηση της δικής της αναθεωρητικής πολιτικής ή θα συνταχθεί με τους Δυτικούς συμμάχους, υπονομεύοντας έτσι τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία;»

Νομίζω ο Ντ. Ερντογάν, θα το σκεφτεί, θα το ζυγίσει και τελικά θα συνταχθεί με τη Δύση. Η άλλη επιλογή θα είναι αυτοκτονική κυρίως για την τουρκική οικονομία.

Υ.Γ.

Eίναι κατάντια του πολιτισμού μας τον 21ο αιώνα, αντί να ασχολούνται οι ηγέτες με το μεγάλο project της ευημερίας ΟΛΩΝ των κατοίκων του πλανήτη, εργαλειοποιώντας επιστήμη και τεχνολογία, να ασχολούνται με την αύξηση της σφαίρας επιρροής τους …βαφτίζοντας τις στρατιωτικές εισβολές, «ειρηνευτικές επεμβάσεις».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ