ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από το χώμα προέρχεται η ανθρώπινη ύπαρξη

0

Όλοι μας το μαθαίνουμε από μικρά παιδιά και το γνωρίζουμε ότι ο  Θεός με το χώμα και με το νερό  έκανε τη λάσπη και έπλασε πρώτα τον άνδρα. Μετά μέσα σε αυτό το σώμα του έδωσε τη ζωή και άρχισε να κινείται για να μπορεί να εργάζεται για τη διατήρησή του για πολλά χρόνια. Κατά τον ίδιο τρόπο έπλασε και τη γυναίκα για να μπορούν να δημιουργήσουν μαζί την οικογένεια και για να πολλαπλασιάζονται.

Στη συνέχεια δημιούργησε όλα τα ζώα όπως και όλα τα φυτά για να μπορεί να διαβιώνει η ανθρώπινη ζωή.

Μετά τη δημιουργία αυτών κάλεσε τον άνδρα και τη γυναίκα και τους είπε: με τη νοημοσύνη που σας δίνω θα εξουσιάζετε όλο αυτόν εδώ τον απέραντο χώρο που λέγεται γη και θα έχετε στη διάθεσή σας όλα τα ζώα και τα φυτά και θα ζείτε από αυτά και θα ενδιαφέρεστε για τη διατήρησή τους.

Εγώ από ψηλά θα σας παρακολουθώ και θα είμαι πάντα κοντά σας αλλά εσείς με τις δικές σας προσπάθειες θα αποκτάτε όλα τα αγαθά που θα έχετε ανάγκη για την οικογένειά σας. Πιθανόν να συναντήσετε πολλές δυσκολίες από τις καιρικές συνθήκες και θα έχετε αποτυχίες στις εργασίες που θα εκτελείτε και θα έχετε δυσκολίες στη διαβίωσή σας. Όλες αυτές με ψυχραιμία και με υπομονή θα τις αντιμετωπίζετε μέχρι να ομαλοποιηθούν. Πάλι εγώ και εκεί θα είμαι κοντά σας  και δεν θα σας αφήσω να χαθείτε από τη ζωή.

Επίσης τους είπε ότι όλα αυτά που δημιούργησα μετά από εσάς επάνω στη γη τα ζώα και τα φυτά με τη δική σας ευθύνη θέλουν καλλιέργεια για να παίρνετε όλες τις τροφές που θα έχετε ανάγκη. Όλα αυτά θέλουν φροντίδα γιατί αλλιώς θα καταστραφούν και όλη η φύση χωρίς αυτά θα μετατραπεί σε μία έρημο και σιγά –σιγά θα χαθείτε και εσείς από αυτήν.

Πράγματι, με τις εντολές που τους έδωσε και με πολλές άλλες ήτανε η πρώτη ανθρώπινη ύπαρξη που πάτησε στη γη και άρχισε να τις εκτελεί όπως είχε πάρει την εντολή από τη θεία δύναμη.

Τα χρόνια περνούσανε το ένα μετά το άλλο και συγχρόνως οι άνθρωποι γινότανε περισσότεροι και η γη άρχισε να γεμίζει παντού από την ανθρώπινη παρουσία. Όλοι εργαζότανε εις τα ζώα και στα φυτά και αποκτούσανε τις τροφές που είχανε ανάγκη για τη διατροφή τους.

Συνεχίζοντας περνούσανε τα χρόνια και ο πληθυσμός αριθμούσε σε πολλά εκατομμύρια και με τον σκληρό αγώνα που δίνανε φθάσανε σιγά –σιγά στην παλιά μας εποχή.

Τα χρόνια αυτά που έζησαν δεν είχανε κανένα μέσον για να καλλιεργούν τη γη παρά μόνο με τα δικά τους χέρια. Αργότερα τα καταφέρανε να κατασκευάσουν ορισμένα αυτοσχέδια και με αυτά αποκτούσανε με πιο άνεση όσα είχανε ανάγκη για τη διαβίωσή τους.

Έτσι με την εργατικότητα που είχανε φθάσανε ακόμα σε καλύτερη πρόοδο και είχανε τη δυνατότητα να κατασκευάσουν ακόμα καλύτερα και δεν αργήσανε να φθάσουν στη σημερινή μας εποχή.

Όμως δεν ξεχνούν τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίσανε  όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι άνθρωποι της παλιάς εποχής τα θυμούνται όλα γιατί τα είχανε διδαχθεί από την οικογένειά τους ακόμα και από τα σχολεία τα όσα βιώσανε οι πρόγονοί τους και χαίρονται που φύγανε από τις πολλές δυσκολίες που είχανε εκείνα τα χρόνια. Όσοι δεν τα ζήσανε ή δεν τα θυμούνται τα διαβάζουν από την ιστορία που γράψανε οι άνθρωποι των γραμμάτων εκείνης της εποχής με κάθε λεπτομέρεια.

Τα τελευταία χρόνια της σημερινής μας εποχής η φύση που δημιούργησε ο παντοδύναμος Θεός πριν εκατομμύρια χρόνια με τόσα πολλά αγαθά να έχει στη διάθεσή της η ανθρώπινη ζωή έχει αλλάξει τελείως όσο αφορά την καλλιέργεια και την εργατικότητα των ατόμων που εξουσιάζουν ένα μέρος της γης εκεί που κατοικούν.

Ένα μέρος αυτών περιφρονεί αυτό το Άγιο δημιούργημα και άρχισε να το εγκαταλείπει αγνοώντας τα όσα του έχει προσφέρει για να διατηρηθεί στη ζωή και στη συνέχεια για την πρόοδό του. Αυτοί που δεν εγκαταλείψανε τις οδηγίες που τους είχε δώσει η θεία δύναμη από την αρχή που ήρθανε στη ζωή αυτοί είναι που προχωρούν στην πρόοδο χωρίς δυσκολίες και έχουν όλα τα αγαθά που τους είναι χρήσιμα.

Ο άνθρωπος σήμερα με τις πολλές προσπάθειές του τα κατάφερε και έφυγε από τα αυτοσχέδια μέσα που είχε στη διάθεσή του επί αρκετά χρόνια και κατασκεύασε πιο σύγχρονα που τον απαλλάξανε από τη βασανισμένη καλλιέργεια αποκτώντας περισσότερα για ακόμα καλύτερη πρόοδό του.

Παρά που υπάρχουν τώρα αυτές οι ευκολίες πάλι ο άνθρωπος άρχισε να αδιαφορεί να καλλιεργεί αυτό το έδαφος που εξουσιάζει και μέρος της φύσης έχει παραδοθεί να καταστρέφεται αγνοώντας τις υποχρεώσεις και τα οφέλη που θα είχε.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα τα βλέπουν σήμερα οι ηλικιωμένοι που τα έχουν βιώσει την παλιά εποχή ή μέρος αυτής και αναστενάζουν που οι κόποι τους ήτανε η αιτία να δημιουργηθούν και σήμερα να χάνονται από τα ίδια τα παιδιά τους που τα μεγαλώσανε μέσα από αυτήν τη γη που τους έχουν αφήσει οι παππούδες και οι γονείς τους.

Ένας πολύ βαριά στεναχωρημένος ηλικιωμένος που διαμένει σε κοντινό χωριό της πόλης μας είναι η αφορμή που γράψαμε όλα τα παραπάνω.

Αυτά είπε που προσφέρει το χώμα για τη ζωή μας που από αυτό έχει γίνει η πλάση του σώματός μας από τον παντοδύναμο Θεό δεν έχουμε το δικαίωμα εμείς να τα αγνοήσουμε. Δεν επιθυμώ σας παρακαλώ να γράψετε το επίθετό μου, το χωριό μου και ούτε τις τοποθεσίες των χωραφιών μου. Και αφού πήρε περίπου πέντε ανάσες και με δάκρυα στα μάτια του πρόσθεσε: εγώ μέσα στις κατοχές της Μ. Ασίας και της Γερμανίας που έζησα απέκτησα τα έξι παιδιά που έχω. Καθημερινά μέρα και νύχτα μαζί με τη γυναίκα μου πηγαίναμε στα χωράφια για να βγάλουμε μια μπουκιά ψωμί και όλα τα άλλα που τρώγαμε για να ζήσουμε. Τους καλοκαιρινούς μήνες μέναμε στα χωράφια για να προλάβουμε όλες τις εργασίες που ήτανε απαραίτητες για να αποκτήσουμε τη διατροφή μας.

Πρώτα βγάζαμε τον καρπό για το ψωμί που πολλές φορές δεν το είχαμε. Κανένα από τα παιδιά και τα εγγόνια μας δεν μας πιστεύει όταν τους λέμε ότι την κατοχή φάγαμε ψωμί από ταγή (βρώμη) και από ρόβι που ήτανε τροφές για τα ζώα. Το λάδι που πηγαίναμε με τα πόδια στο λιόφυτο και μαζεύαμε τις ελιές μία –μία για να το βγάλουμε χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα οξέα του. Με τις ίδιες κουρασμένες εργασίες που εκτελούσαμε βγάζαμε και όλα τα άλλα που θέλαμε για τη διαβίωσή μας όπως: το κρέας από τα ζώα που είχαμε, τα λαχανικά, τα όσπρια κ.λπ. που θέλαμε για να τρώμε.

Τελειώνοντας πρόσθεσε: η επιθυμία μου είναι όλα τα παραπάνω που σας είπα να μεταφερθούν εις την κοινωνία μας γιατί πολλοί αγνοούν και αδιαφορούν να μάθουν και να εκτελούν τα όσα μας προσφέρει το χώμα για τη ζωή μας. Την περιουσία που μας αφήνουν οι πρόγονοί μας έχει μεγάλη αξία γιατί εκεί που έχουμε φθάσει αυτή μας έχει χαρίσει τη ζωή μας. Είναι αμαρτία να περιφρονούμε και να ερημώνει η γη που μας δώρισε ο παντοδύναμος Θεός για να μείνουμε στη ζωή όλα τα χρόνια που θα ζήσουμε επάνω της. Μια χούφτα χώμα έχει μεγάλη αξία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ