ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ιός και τα τείχη μας

0

Αυτή την ημέρα κρούσματα καταγράφηκαν κάπου 7000, οι θάνατοι 60. Σε έξαρση ο ιός αρχή Νοεμβρίου. Προμηνύονται χειρότερα προειδοποιούν παγκοσμίως οι πλέον αρμόδιοι, αν δεν ολοκληρώσουμε το κτίσιμο των τειχών μας, δεν επιδιορθώσουμε τις τρύπες τους, δεν αλλάξουμε όσα λανθασμένα ή αδύναμα λειτούργησαν. Συμπληρωματικά και ισοδύναμα στοιχεία, 1) άνω του 80% των ασθενών του ιού στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Οι 8 στους 10. Μόνον οι 2 στους 10 εμβολιασμένοι. 2) ΟΛΑ τα κρούσματα πλέον, το 100% οφείλονται στη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ που σημαίνει πολύ χειρότερες καταστάσεις από τις περσινές του κανονικού ιού. Η νόσος δηλαδή εφορμά στα τείχη μας με ισχυρότερες δυνάμεις. Σε όλα τα κράτη τουλάχιστον της Ευρ. Εν με παρόμοιο της Ελλάδας πληθυσμό.

Σε συμπύκνωση, τα μέτρα του Υπουργού Υγείας ώστε ν΄αντέξουν στην άμυνα τα τείχη, ήσαν:

  1. Με τεστ εργαζόμενοι, πελάτες, πολίτες, καταναλωτές στο δημόσιο, Τράπεζες, εμπορικά για κάθε συναλλαγή. Μονόδρομος ο εμβολιασμός. Προκαλείται κόστος, εκνευρισμός, χρονοτριβές, ζήτημα παντοχόθεν, σε άτομα και επιχειρήσεις, δυσλειτουργίες, δυσκολίες ανυπέρβλητες, την πιό κακή μάλιστα εποχή. Χειμώνας, ακρίβεια, φόβος, ανασφάλειες, προβλήματα πάσης φύσεως και κάθε είδους. Αλλά θα εντοπίζονται νοσούντες, θα παροτρύνονται οι ανεμβολίαστοι, θα διευκολύνονται και προηγούνται και εξυπηρετούνται οι εμβολιασμένοι.
  2. Παρατείνεται η αναστολή εγασίας για τους ανεμβολίαστους στον τομέα Υγείας. Σκληρό μέτρο. Αλλά ισχύει παγκοσμίως. Δεν μπορεί να εφευρεθεί πειστικά και αποδοτικά κάποιο καλύτερο. Το ποσοστό τους μειώθηκε παρότι σημειώθηκαν αδιανόητα περιστατικά – αναμενόμενα και αυτά – για επιστήμονες και μη, με τα πλαστά εμβόλια και βεβαιώσεις. Επίσης συνεχίζεται η μη ανανέωση συμβάσεων ανεμβολίαστων επικουρικών. Απίστευτα, άτεγκτα και άκαμπτα μέτρα αλλά όλοι τα επικροτούν και ζητούν τήρηση, εφαρμογή και επέκτασή τους σε άτομα, τομείς, υπηρεσίες, φορείς. Αντί να προσλαμβάνονται επιπλέον, αντιθέτως απολύονται από τους λιγοστούς υπάρχοντες. Όμως και τα μέτρα άμυνας εξαντλούνται. Αδρανοποιούνται. Ρήγματα και ρωγμές, σχισμές, σκασιματιές στα τείχη, παγκοσμίως ξανά, ορμούν σύσσωμοι ιθύνοντες και μη να τα κλείσουν πριν μεγαλώσουν και για τον ιό οι συνθήκες βελτιωθούν, οι προσβάσεις του γίνουν ευχερέστερες.
  3. Κίνητρα για ιδιώτες γιατρούς για συμμετοχή τους εντός, παράλληλα και εκτός του δημοσίου συστήματος. Και γι΄αυτούς υποχρεωτικά μέτρα σε τυχόν άρνησή τους για προσφορά εργασίας.

Τελειοποιούνται έτσι τα οχυρά μας, αυξάνουν ελπίδες για τη συνολική και μόνιμη προστασία; Οπωσδήποτε ΟΧΙ. Τα μέτρα επιβάλλεται να ανπροσαρμόζονται κατά πως χορεύει ο ιός, να αυστηροποιούνται, να πατάσσουν τον Νο 1 εχθρό της ανθρωπότητας.

27/10 στην εκκλησία ζητήσα από την επιστάτρια ν΄ανοίξει τις δύο πόρτες. Αρνήθηκε με ανατριχιαστικής κωμικότητας δικαιολογίες, την τρίτη φορά της είπα ότι ειδοποιώ την αστυνομία για τη 1000% υπέρβαση παρισταμένων και τις άνοιξε αμέσως.

Πρόσφατη εκδήλωση στο «σπίτι του Πολιτισμού» μας, κλειστός χώρος, χωρίς έλεγχο πιστοποιητικών, χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις (το αδιαχώρητο), κλειστές πόρτες. Τα γήπεδα; Αστεία πράγματα... Τα λεωφορεία; Προχωρήστε στο βάθος. Στα 2 ωρών διαδρομή; Χωρίς μάσκες, χωρίς άδεια καθίσματα. Στην εκδρομή τριών ωρών; Ομοίως και χειρότερα. Χωρίς παράθυρα τα πούλμαν.

Φωτό στην εφημερίδα, επίσημος (επισημότατος) φορέας Κρήτης, μετρώ 31 άτομα. Μάσκα φορούν οι 11. Σε κλειστό χώρο. Κολλητοί και αγκαλιασμένοι. Δίπλα φωτό, νεαροί με τοπικές ενδυμασίες εφάπτονται, ΟΥΔΕΙΣ μάσκα, κλειστός χώρος.

Καλά, στο φαρμακείο θα μπουν έξι. Στο Σούπερ Μάρκετ γιατί χωρίς έλεγχο και μάσκα; Οι ουρές εκεί γιατί επιτρέπονται; ΟΛΑ επιτρέπονται. Παιδιά, μακρά παραμονή, στρίμωγμα, ουρές, χωρίς μάσκες. ΓΙΑΤΙ;

Ανύπαρκτη η συναίσθηση και ο αυτοέλεγχος και για τους ελέγχοντες και για τους ελεγχόμενους. Εντάξει κορίτσια σήμερα το ράπιντ; Ρωτά ο επικεφαλής – ιδιοκτήτης. Ναι, βέβαια του απαντούν μονολεκτικά τρεις υπάλληλοι μαζί.

Ανύπαρκτοι και οι έλεγχοι αρχών. Αστυνομία; Ανέκδοτο για Εσκιμώους.

Επέκταση: Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Κάθε εργαζόμενος σε χώρο άνω των 10 ατόμων. Ταξί. Ντελίβερι. ΟΛΟΙ εμβόλιο.

Έγιναν πολλά. Αξιέπαινα για το προσβλητικό «στην Ελλάδα είμαστε» που μας καταδικάζει συλλήβδην στα κάτεργα, στο θάνατο εν προκειμένω. Υπερδιπλάσσιες ΜΕΘ (1300). Τροχάδην η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα υγείας όμως α) μπορεί να γίνει ευρύτερη. β) περιορίζεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ίδια μέρα με τα μέτρα, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθήνας αρνούνται να ελέγχουν τους καταναλωτές! «Τα πρωτόκολλα τηρούνται, δεν υπάρχει μετάδοση στον τομέα μας»... δηλώνουν! «Νέα περιοριστικά μέτρα θα προκαλέσουν νέες απώλειες εσόδων» απειλεί η Ομοσπονδία Εμπορίου! Δεν διαμηνύει απλώς, κτυπά τη γροθιά στο τραπέζι. «Χωρίς έλεγχο και περιορισμούς Σούπερ Μάρκετ – Λαϊκές, ελεύθερη προσέλευση, άρα αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος μας». Το λιανεμπόριο αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα για την ανάσχεση της πανδημίας.

ΟΛΟΙ στα τείχη. Ο ιός εφορμά με καταπέλτες, σκάλες, σκάβει τούνελ, κτυπά τις πύλες με πολιορκητικούς κριούς. Τα ξέρετε. Τα βλέπετε. Τα ζείτε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ