ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

«Ο άνθρωπος του Θεού»

0

Μια κινηματογραφική ταινία που αξίζει να δείτε. Όχι μόνο για την ανεπανάληπτη ερμηνεία του Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου αλλά κυρίως για το πως ένας άνθρωπος του Θεού, μετά από δοκιμασίες από τους «πνευματικούς» συναδέλφους του, υψηλά ιστάμενων στην εκκλησιαστική ιεραρχία… στο τέλος αγιοποιείται, εις δόξαν της Πνευματικότητας.

Μια ταινία που εξιστορεί γεγονότα που συνέβαιναν στους κόλπους της Εκκλησίας τον 19ο αιώνα και που δυστυχώς μάλλον επαναλαμβάνονται και σήμερα, λίγο έως πολύ, όταν η Ιεραρχία της Εκκλησίας παρασυρμένη από την πλανεύτρα κοσμική εξουσία απεμπολεί την πνευματικότητα της.

Στην ταινία όταν οι "υλικές" πράξεις του Γέροντα Νεκτάριου ανέδιδαν ευωδία πνευματικότητας, οι πράξεις των «πνευματικών» αδελφών του ανέδιδαν δυσοσμία άδικων κατηγοριών και κακόβουλου διασυρμού.

Μια ταινία, που πρωτίστως, θα πρέπει να δουν οι κληρικοί όλων των βαθμίδων με προτροπή μιας Εκκλησιαστικής Ιεραρχίας…που «ακούει» και «βλέπει» πνευματικά.

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου,  Ευγένιος έχει ήδη δει την ταινία, όχι βεβαίως για να μάθει τα του βίου του Αγίου αλλά για να «άρει» με την παρουσία του τις «αμαρτίες» των «συναδέλφων» του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ