ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το εμβόλιο κι’ εμείς. Εμείς και το εμβόλιο. Όλοι μας.

0

Τείνει να ανατραπεί άρδην η κατάσταση με τα εμβόλια – τους εμβολιασμένους σωστότερα – στο Ρέθυμνο που προ ημερών περιγράφαμε, ευτυχώς προς το καλύτερο και μάλιστα ολοταχώς.
Να θυμίσουμε ότι παρέχεται δωρεάν. 50 εκατ. δόσεις έλαβαν 120 χώρες, αρκετά γρήγορα, δίχως χρονοτριβές. Χρειάζονται 17 δις δόσεις μέσα στο 2021, ώστε να εμβολιαστεί η ανθρωπότητα μέχρι τον ιθαγενή με το τατουάζ στον Αμαζόνιο. 17 δις.
Τον Ιούνιο η χώρα προετοιμάζει το 50% του πληθυσμού να λάβει τουλάχιστον μία δόση. Πόσες (και ποιές ) χώρες δεν έχουν δει μια δόση, πόσες θα πληρώσουν τις δόσεις χρυσές και πόσες δεν θα λάβουν ενώ ήδη θερίζονται, ευνόητο τοις πάσι. Κάποιος πολιτικός μας (τέως το πιθανότερο) πήγε καμαρώνοντας να εμβολιαστεί στη Σερβία! Εύγε του... Η Ευρώπη αγοράζει και προμηθεύει στα μέλη τα εμβόλια. Η συνεργασία συνεχίζεται και από μόνη της συγκροτεί την εγγύηση. Πετύχαμε τα καλύτερα ποσοστά ταχύτερων εμβολιασμών παγκοσμίως, θα διαβάσατε όλοι τούς πίνακες που δημοσιεύτηκαν στο Ρέθυμνο, την πρόοδο από πέρσι, βρέθηκαν λύσεις, εμβόλια, το σύστημα υγείας άντεξε παρά τις Κασσάνδρες και τους συνωμοσιολόγους – συνωμότες πάντων και πασών εσαεί. Όταν κατέρευσαν συθέμελα και νοσήλευαν στο ύπαιθρο και σε ΙΧ στο πίσω κάθισμα, χώρες που το ΕΣΥ μας και το Συριζοτσίρκο με τους κλόουν πάνω σε μπάλες (μην τα θυμηθούμε ξανά ένα – ένα), όχι να συγκριθούν μπορούν, ούτε που διανοούνται τις ξεκαπάκωτες και ξεκάλτσωτες αναλογίες και παραλληλισμούς.
Πάρθηκαν μέτρα - που επίσης αμφισβήτησαν -, νέες κλίνες αδιανόητες ως χθές, πετύχαμε, όλοι μας ίσως, όχι οι αρμόδιοι αποκλειστικά, όλοι πλην των σαμποτέρ  - αρνητών, πετύχαμε να αισιοδοξούμε – όσο η κατάσταση επιτρέπει λελογισμένα – για τούτο το καλοκαίρι. Φεύγουν και αίρονται μέτρα ως τώρα και περιορισμοί έστω και αν πλημμελώς τηρούνταν και πλημμελέστατα ελέγχονταν σαν πλημμελήματα μάλιστα ενώ επρόκειτο για εγκλήματα κατά συρροήν, εκ προθέσεως και εκ προμελέτης. Άνοιξαν εστίαση – λιανεμπόριο, οσονούπω ο τουρισμός σχεδόν εν συνόλω, νόσου τρίτο κύμα, όλα δείχνουν να το αποφεύγουμε, ενώ άλλες χώρες όχι. Εμείς. ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Όπου κι’ αν ζούμε, ό,τι κι΄αν επαγγελόμαστε, όποιου φύλου, ηλικίας, οικονομικής διαστρωμάτωσης. Αν δεν τα ματιάσουμε... Αν δεν τα υπονομεύσουμε δηλαδή... Άθελα και ηθελημένα...
Κι ΄άλλα μέτρα και δυσκολίες παραμερίζονται βαθμηδόν, φεύγουν από εμπρός κι από τις πλάτες μας μέσα στον Μάϊο κιόλας, βελτιώνονται εν τω μεταξύ και συν τω χρόνω οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Μου τυχαίνουν συχνότερα φίλοι που εμβολιάζονται στη Ζαμπελίου, δεν αμφιβάλλω και για τα υπόλοιπα εμβολιαστικά Ρεθύμνου, ταχύτητα, επαγγελματισμός, αλληλοβοήθεια, μέχρι οι της Σεκιούριτι συνδράμουν για δύστροπους, διστακτικούς, δισχιδείς, υπερήλικες, δυσανασχετούντες, παράξενους, εριστικούς, δύσθυμους, φοβισμένους, δύσπιστους. Η καταγραφή, οι ιατρικές οδηγίες, η διαδικασία εμβολιασμού διαρκούν 5’ λεπτά για καθέναν.
 
Ιδιαίτερα αξιέπαινοι οι νοσηλευτές ειδικά, που είχαν πρόσφατα την εορτάσιμη ημέρα τους και κάνουν την ένεση σαν χάδι. Το ιικό φορτίο στα λύματα, βεβαρυμένο υπερβολικά, υποχωρεί (μην το ματιάσουμε κι΄αυτό, ξεματιάστρες μας κάνανε οι ψεκασμένοι). Ομαλά και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, απαραίτητο εξαρχής, εκδίδεται εντός ωρών μετά την 2η δόση. Μπορεί ο καθείς, με τρεις κινήσεις από το σπίτι του, το κινητό του ή οποιοσδήποτε τρίτος, ούτε δυσκολίες, ούτε γραφειοκρατίες, δεν πλαστογραφείται, ξαναβγαίνει αν χαθεί, εύκολα και με ασφάλεια (απαιτεί κωδικούς TAXIS).
Δεν επαινώ, εξακολουθώ να στέκομαι κριτικά σε πολλά, όμως αληθώς έχουν γίνει άλματα ξαφνικά, γρήγορα, αποτελεσματικά. Στερεύει επικουρικά η στέρνα των συνωμωτών – αρνητών, οι φιδόγλωσσοι επιτέλους.
Αντί γελοιότητας, γελοίων και γενικευμένης γελοιοκρατίας, το Ρέθυμνο μπορεί, του αξίζει, ξέρει, το θέλει να γίνει υπόδειγμα. Στο χέρι μας. Το 0,3% νόσησε μετά την 2η δόση. Ανύπαρκτες οι πιθανότητες. Απολύτως μηδαμινές. Πλήρης η κάλυψη. Καταλάβετέ το συμπολίτες. Δεν είναι μόνο το εμβόλιο. Είναι γιατί το εμβόλιο είμαστε κι’ εμείς. Δική μας η ευθύνη, η ευθύνη είναι δική μας, στη Δημοκρατία, πάνω μας. ΟΧΙ στο καθεστώς ή τις υπηρεσίες. Δεν χρειαζόμαστε καθεστώτα να μας καρφώνουν τις πόρτες για να μην βγαίνουμε έξω(Κίνα), ούτε των τάχα «μηδενικών» κρουσμάτων (Β. Κορέα).
Όλοι μας Ρεθεμνιώτες. Όλοι μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ