ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Καραντίνα και δημοκρατία… αμφισβητούμενη συνύπαρξη?

0

…Καραντίνα… καλύτερα φτωχός και «αρνητικός» παρά πλούσιος και συμπτωματικά «θετικός».

…Και μέχρι να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για να αποκτηθεί η πολυπόθητη ανοσία, η καλύτερη άμυνα μας είναι η καραντίνα…με τα όποια προβλήματά της. Προβλήματα που δυνητικά είναι διαχειρίσιμα ή αναστρέψιμα…μόνο εάν παραμείνουμε ζωντανοί.

…Έπρεπε να έρθει ο λοιμός του κορωνοϊού Covid-19 για να ταρακουνηθεί συθέμελα τόσο το οικονομικό όσο και το αξιακό, οικοδόμημά μας.

…Ας αγαπήσουμε τον συνάνθρωπο μας περισσότερο από ότι αγαπάει ο Covid-19 εμάς.

…Να συμφωνήσω ότι δεν θα έπρεπε, με βάση το «γράμμα» του Συντάγματος, να εκδοθεί το ΦΕΚ 5046 Β’/ 14-11-2020) για απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια στις 17 Νοεμβρίου.…αλλά όλοι αυτοί που κόπτονται για τη Δημοκρατία είναι έτοιμοι να την υπερασπιστούν εάν γίνουν πορείες (κοιτίδες διάδοσης του ιού) και έκτροπα?...ή θα περιμένουν στη γωνία για να καταγγείλουν την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας και της αστυνομίας?

 …Μήπως η «πολιτεία» θα πρέπει να συνυφαίνει τα πολιτικά ανταγωνιστικά συμφέροντα περιορίζοντας την ανάπτυξη τους, προτάσσοντας το «κοινό καλό»?

…Μήπως η πορεία προς τιμή της θυσίας του Πολυτεχνείου, λόγω «ανωτέρας ανάγκης», να αντικατασταθεί με τιμητική εκδήλωση στην Βουλή, με προσκεκλημένες όλες τις βασικές οργανώσεις που θα συμμετείχαν στην πορεία? …τονίζοντας έτσι την πίστη «Όλων των Μελών του Κοινοβουλίου» στην «Δημοκρατία»? (Πρόταση του Μάνου Δανέζη)

…Μήπως θα πρέπει να ανακαλύψουμε το «εμβόλιο» της πολιτικής συνεννόησης πριν μας πάρει ο διάολος?...γιατί το άλλου, του ιού, θα έρθει κάποια στιγμή αλλά εις μάτην εάν συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τη δημοκρατία μας κατά το δοκούν.

 

Υ.Γ.

Έχοντας ζήσει τα γεγονότα από πρώτο χέρι, ως πρωτοετής στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, θλίβομαι για το διαγκωνισμό δημοκρατικής ευαισθησίας πολιτικών κομμάτων προς «άγραν» πρόσκαιρων ψήφων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ