ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τελικά έχουμε την πλάκα μας…

0

Ενώ ζούμε στον αστερισμό του κορωνοϊού με αχαρτογράφητο το βάθος των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην τοπική, αίφνης άρχισε η σεναριολογία για το δημαρχιακό θώκο των επόμενων εκλογών…του 2023!

Μάλλον οι βιαστικοί ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν μόνο την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» αλλά αγνοούν την άλλη που λέει «η βιάση ψήνει το ψωμί, μα δε το καλοψήνει»…βάζοντας με τη βιασύνη τους «βούτυρο στο ψωμί» των δημοσιογράφων.

Με αφορμή την άκαιρη σεναριολογία θα ξανακαταθέσω την αταλάντευτη άποψη μου περί της συγκρότησης ενός ιδανικού δημοτικού συνδυασμού που είναι στο χέρι της τοπικής κοινωνίας να γίνει ρεαλιστικός στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

«Προϋπόθεση για να συνεχιστεί μια δυναμική βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία του δήμου προς όφελος ΟΛΩΝ των δημοτών είναι η συστράτευση ενεργών δημοτών που διαθέτουν ελεύθερο χρόνο και αποδεδειγμένη αξιοσύνη, για τη συγκρότηση ΕΝΟΣ και μόνου, συνδυασμού.

Η μαγιά ήδη υπάρχει από εκλεκτούς δημοτικούς συμβούλους (νυν και πρώην) από όλους τους μέχρι σήμερα «παραδοσιακούς» συνδυασμούς…εκτός ΚΚΕ που «πεισματικά» ακολουθεί πορεία αυτόνομη.

Ο επικεφαλής ας εκλεγεί μεταξύ των υποψηφίων συμβούλων με μια εσωτερική διαδικασία, ως ίσος μεταξύ ίσων, για να ηγηθεί ενός πραγματικά αυτοδιοικητικού συνδυασμού.

Κάποια στιγμή θα πρέπει η τοπική κοινωνία να αποδείξει έμπρακτα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτοδιοικούμενη και όχι κομματικοδιοικούμενη».

Υ.Γ.

Η παραπάνω πρόταση μου επουδενί έχει σκοπό να καταργήσει τη δημοκρατική διαδικασία συγκρότησης δημοτικών συνδυασμών, κινείται όμως στην κατεύθυνση κατάργησης της όποιας αντιπολιτευτικής θεατρολογίας του «ΟΧΙ σε όλα»…μέχρι να αλλάξουν οι ρόλοι, όταν σε τοπικό επίπεδο τα προβλήματα είναι κοινώς αποδεκτά, οι προτεινόμενες λύσεις έχουν πολλά κοινά σημεία και οι αναπτυξιακές προτάσεις σχεδόν ταυτίζονται.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ