ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Την υγειά μας να έχουμε και όλα θα γίνουν!

0

Η προτεραιότητα στο δίδυμο, ΥΓΕΙΑ ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, αποτέλεσε πολιτική στρατηγική στην πανδημία. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν προτεραιότητα στην ΥΓΕΙΑ (πχ Ελλάδα) κι άλλες στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (πχ Ηνωμένο Βασίλειο).

Στην πολιτική στρατηγική: του «πρώτα η ΥΓΕΙΑ και μετά η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ», η ύπαρξη του ΑΝΘΡΩΠΟΥ θεωρείται αναγκαία συνθήκη για τη δημιουργία της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, αναδεικνύοντας έτσι τον πρωταγωνιστικό του ρόλο απέναντι στο «εργαλείο» που δημιούργησε για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Στην πολιτική στρατηγική: του «πρώτα η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και μετά η ΥΓΕΙΑ του ανθρώπου», η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θεωρείται ικανή να εξασφαλίσει την ΥΓΕΙΑ...με την παραδοχή και αποδοχή ότι μπορεί να υπάρξουν και ανθρώπινες απώλειες.

Αυτή η πολιτική στρατηγική, στην ουσία, θεοποιεί «εργαλείο»…ακόμα και σε χριστιανικές κοινότητες!

Τα επιχειρήματα των δύο πολιτικών στρατηγικών, εκ πρώτης όψεως, θυμίζουν το «εάν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα» μιας και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται…η κάθε μια από την πλευρά της...ότι χωρίς ΥΓΕΙΑ δεν μπορεί να υπάρξει ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αλλά και ότι χωρίς ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ η εξασφάλιση της ΥΓΕΙΑΣ θεωρείται επισφαλής.

Για το «εάν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα» ομάδα ειδικών του University of Queensland και του NEEL Institude αποφάνθηκαν ότι: ΚΑΙ το αυγό αλλά ΚΑΙ η κότα μπορεί να προηγηθούν γιατί στην περίεργη κβαντική φυσική τα γεγονότα μπορεί να συμβούν χωρίς μια συγκεκριμένη σειρά

ΑΛΛΑ αυτό, κατά τη γνώμη μου, στο δίλημμα προτεραιότητας  ΥΓΕΙΑΣ ανθρώπου ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, δεν μπορεί να ισχύσει γιατί πρόκειται για σχέση δημιουργού - δημιουργήματος (ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ) και όχι σχέση φερόμενων δημιουργημάτων (ΚΟΤΑΣ – ΑΥΓΟΥ).

Ας μείνουμε λοιπόν στην ευόδωση της ευχής που έχουν ψιθυρίσει ή φωνάξει δυνατά εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο «Την υγειά μας να έχουμε και όλα θα γίνουν»…που ο κ. Τσιόδρας εισηγήθηκε και η κυβέρνηση (υπ) άκουσε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ