Θα σας μιλήσω για εκλογές. Όχι όμως για αυτές που έγιναν και είναι αμφίσημο αν τελικά υπήρξε νίκη ή ήττα, δικαίωση ή όχι. Θα μιλήσω για εκλογές που είναι πιο ουσιαστικές, επιτακτικές και κυρίως κρίσιμες. Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης(ΕΣΗΕΜΘ) έχει εκλογές για την ανάδειξη των Οργάνων της. Μία από τις πιο καθοριστικές εκλογικές αναμετρήσεις στην ιστορία της.
Σας μεταφέρω αυτολεξεί το κείμενο του Δημοσιογράφου- Παρουσιαστή αλλά και υποψηφίου για το ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ Χάρη Αρβανιτίδη.
Δημοσιογράφοι και μη διαβάστε το, αξίζει τον κόπο.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.

«Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Στις 3 Ιουνίου η Ένωσή μας (ΕΣΗΕΜ-Θ) έχει εκλογές για την ανάδειξη των Οργάνων της. Μία από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην ιστορία της:
- με το πραξικοπηματικό Μαύρο στην ΕΡΤ,
- με το μόρφωμα – έκτρωμα ΔΤ-ΝΕΡΙΤ,
- με το εύρωστο Ασφαλιστικό Ταμείο μας (ΕΔΟΕΑΠ) στα πρόθυρα της κατάρρευσης (μετά τη γνωστή κυβερνητική υπονόμευση των CDS),
- με τα Δημοτικά ΜΜΕ στον προθάλαμο του «ξαφνικού θανάτου» αλά ΕΡΤ,
- με τον τοπικό Τύπο να «χαροπαλεύει»,
- με τα εργασιακά δικαιώματά μας να αποτελούν παρελθόν,
- με την ανεργία να έχει «χτυπήσει κόκκινο»,
- με τις ΣΣΕ να καταπατώνται απροκάλυπτα,
- με τους εργαζόμενους στα Διαδικτυακά Μέσα απροστάτευτους και μετέωρους,
- με την επιμόρφωση/κατάρτιση των δημοσιογράφων να αποτελεί «απρόσιτη πολυτέλεια»
Κατεστημένες αντιλήψεις και παρωχημένες στρατηγικές εγκλώβισαν την Ένωσή μας σε μία διεκπαιρεωτική διοίκηση, αδυνατώντας να σταθεί στο ύψος και την κρισιμότητα των περιστάσεων, αλλά και να εκπροσωπήσει έμπρακτα τα Δίκαια αιτήματά μας.
Άλλοτε, «νίπτοντας τας χείρας» της σαν Πόντιος Πιλάτος, άλλοτε, με εντυπωσιακήεπιτήδεια ουδετερότητα κι άλλοτε, λειτουργώντας υπονομευτικά σε βάρος του συνόλου των αγωνιζομένων της ΕΡΤ αλλά και των υπολοίπων ΜΜΕ.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τα λόγια συμπάθειας και συμπαράστασης δεν αρκούν. Οι «παρέες» και οι «ομάδες» δε χωρούν.
Τα βιλαέτια και τα φέουδα είναι πρακτικές που οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας, προκειμένου να αγωνιστούμε έμπρακτα και με όλες μας τις δυνάμεις για να ανακόψουμε τη μνημονιακή λαίλαπα που σαρώνει τον Κλάδο μας.
Οι Όρθιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αποδείξαμε, εδώ κι ένα χρόνο, ότι μπορούμε να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ με ΟΡΑΜΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Με ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ και ΕΝΤΙΜΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.

Χωρίς μισόλογα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς διγλωσσία, χωρίς αμφίσημες τοποθετήσεις, χωρίς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, χωρίς καθεστωτικές αντιλήψεις, χωρίς παρεΐστικες λογικές, χωρίς υπεροψία, χωρίς κομπασμό, χωρίς διαχωριστικές πρακτικές, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις.
Οι Όρθιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπερασπιζόμαστε τα Δίκαια αιτήματα, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ, αναδεικνύοντας το ζήτημα της ίδιας της ποιότητας της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Τύπου.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Οι εκλογές στις 3 Ιουνίου είναι κρίσιμες για το μέλλον του Κλάδου μας. Πριν ψηφίσετε,θυμηθείτε όλους αυτούς οι οποίοι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση περιορίστηκαν στις μεγαλεπήβολες εξαγγελίες και τα ωραία λόγια χωρίς αντίκρισμα.
Η επόμενη μέρα θα παραμείνει δύσκολη για όλους μας. ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Ζητώ την ψήφο σας για μία θέση στο Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.Μετά από 22 χρόνια στη Δημοσιογραφία, σας γνωρίζω και με γνωρίζετε.
Ζητώ την ψήφο σας με την ελπίδα και το όραμα να εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου για την ποιοτική και πολύπλευρη κατάρτιση/επιμόρφωση των δημοσιογράφων, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των καιρών.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
εύχομαι ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ σε όλες και όλους.
Χάρης Αρβανιτίδης
Υποψήφιος για το Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ,
με την υποστήριξη: ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – Ασύνταχτος Τύπος, Δημοσιογραφική Ενότητα, Δημοσιογράφοι από την Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ/ΕΡΤ3, κι άλλοι Συντάκτες από διαφορετικά ΜΜΕ»
*Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της Ένωσης, Στρ. Καλλάρη 5, από τις 10.00 έως τις 17.00.
Βάιος Ντάφος


