ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Τρία λάθη που κάνουμε μετά το γεύμα και δεν βοηθούν την χώνεψη

0

Μετά την απόλαυση ενός γεύματος έρχεται η ώρα που το πεπτικό σύστημα πρέπει να... εργαστεί λίγο παραπάνω. Ας βοηθήσουμε τη διαδικασία της χώνεψης αποφεύγοντας αυτές τις τρεις λάθος κινήσεις

Μετά από ένα απολαυστικό γεύμα ας δώσουμε την ευκαιρία στον οργανισμό μας να προβεί στη διαδικασία της πέψης αποφεύγοντας τρία καίρια λάθη.

Λάθος κίνηση #1 Πίνετε ανθρακούχο αναψυκτικό όπως η σόδα για να χωνέψετε μετά το γεύμα.

Κι όμως πετυχαίνετε ακριβώς το αντίθετο! Αυτό που σας ξεγελά είναι το γεγονός ότι καταπίνετε αέρα, λόγω του ανθρακικού που περιέχεται στη σόδα, τον οποίο εν συνεχεία αποβάλετε με το ρέψιμο (ερυγές).

Στην πραγματικότητα όμως η κατανάλωση ανθρακούχων ποτών μετά το γεύμα ή και κατά τη διάρκειά του οδηγεί στην αραίωση των γαστρικών υγρών του στομάχου με αποτέλεσμα τελικά να επιβραδύνεται η πέψη.

Λάθος κίνηση # 2 Ξαπλώνετε στον καναπέ ή το κρεβάτι.

Είναι προτιμότερο να καθίσετε λίγο ακόμη στο τραπέζι και μετά από μισή ωρίτσα να κάνετε ένα μικρό περίπατο που θα βοηθήσει τον οργανισμό να επιτελέσει τη διαδικασία της χώνεψης.

Από την άλλη μεριά αν πέσετε για ύπνο τότε όλες οι λειτουργίες του οργανισμού επιβραδύνονται και μεταξύ αυτών και η διαδικασία της πέψης.

Επιπλέον η ύπτια θέση μετά το γεύμα αυξάνει τις πιθανότητες παλινδρόμησης του περιεχομένου του στομάχου και πρέπει να αποφεύγεται.

Λάθος κίνηση #3 Ανάβετε τσιγάρο

Το κάπνισμα μετά το γεύμα μπορεί να φαίνεται δελεαστικό όμως δεν συνιστάται. Η νικοτίνη έχει την ιδιότητα να οδηγεί στη χαλάρωση του οισοφαγικού σφιγκτήρα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες παλινδρόμησης του περιεχομένου του στομάχου.

ygeiamou.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ