ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Πώς να χαλαρώσετε στο σπίτι αν δεν πάτε διακοπές

0

Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.

Άσκηση

Το έχετε ξανακούσει, αλλά θυμηθείτε το. Η άσκηση διώχνει τις σκοτούρες της ημέρας από το μυαλό. Αν την κάνετε σωστά και με ένταση θα αισθανθείτε καλύτερα λόγω του οξυγόνου στο αίμα. Επίσης το σύστημά σας θα ευνοηθεί από τις ενδορφίνες. Χρειάζεστε άσκηση 40 λεπτών πριν εμφανιστούν οι χαλαρωτικές ορμόνες αλλά θα μείνουν για ώρες.

Μη μιλάτε για τη δουλειά

Η έξοδος με συναδέλφους για ποτό μπορεί να είναι παράδοση αλλά αξίζει να τη σπάσετε. Τα περισσότερα κοινωνικά γεγονότα τέτοιου είδους αφορούν συζητήσεις με θέμα τη δουλειά, κάτι που δεν σας βοηθά να χαλαρώσετε.

Η συνήθεια να πίνετε σε κοινωνικές συναθροίσεις έχει προβλήματα.

Αν η ποσότητα αλκοόλ αυξηθεί αξίζει να κάνετε διάλειμμα πριν η κατανάλωση αλκοόλ γίνει καθαυτή πηγή στρες.

Μαγειρέψτε

Έρευνες δείχνουν ότι οι μυρωδιές των φαγητών βοηθούν στη μείωση του στρες. Επομένως μπορείτε να μπείτε στην κουζίνα για να αισθανθείτε καλύτερα. Η αγορά λαχανικών μπορεί να είναι θεραπευτική. Αν έχετε άγχος μπορείτε να ετοιμάσετε γεύμα υψηλό σε υδατάνθρακες, χωρίς πρωτεΐνη, όπως τα ζυμαρικά, το ρύζι, μείγμα σπόρων και οσπρίων ή μια ψητή πατάτα. Οι υδατάνθρακες προκαλούν την απελευθέρωση σεροτονίνης, ορμόνης που ηρεμεί.

Κηπουρική

Ένα δέντρο bonsai μπορεί να είναι θεραπευτικό. Έρευνα έδειξε ότι η κηπουρική μειώνει την ορμόνη του στρες, κορτιζόλη και βελτιώνει τη θετική διάθεση.

Δείτε κωμωδίες

Το γέλιο είναι καλό για την αρτηριακή πίεση, επομένως δείτε κωμωδίες ή το βιβλίο του σχολείου σας-θα γελάσετε με τα χτενίσματα της εποχής.

Επιπλεύστε

Κάντε τη δική σας flotation tank, γεμίζοντας τη μπανιέρα με χλιαρό νερό και άλατα epsom. Επιπλεύστε και χαλαρώστε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ