Όπως κάθε χρόνο, ο Δεκέμβριος στα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» Ρεθύμνου και Ατσιποπούλου, περιελάμβανε δράσεις αφύπνισης και προσφοράς σε κλίμα ιδιαίτερα εορταστικό καθώς φέτος γιορτάζουν 50 χρόνια.
Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή αφιερωμένη στην Ασφαλή Οδήγηση και την Καταπολέμηση του Σχολικού Εκφοβισμού
Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια ολοήμερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, με τέσσερις διακριτές εκδηλώσεις στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ποιήματα, τραγούδια, χορευτικά και μηνύματα υπέρ της Ασφαλούς Οδήγησης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και απονομές μεταλλίων και αριστείων στους πρωτεύσαντες μαθητές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν κορνιζωμένα τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας των επιπέδων B2 Lower, C1 Advanced και C2 Proficiency, και βραβεύτηκαν οι εννέα μαθήτριες που διακρίθηκαν στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιχειρηματολογίας (Debate) του Δικτύου QLS.
Έπαινοι και δώρα απονεμήθηκαν επίσης στους μαθητές που ξεχώρισαν στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του Δικτύου QLS για τη συμπλήρωση 250 ετών από τη γέννηση της Βρετανίδας συγγραφέως Jane Austen.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η απαγγελία ποιήματος από τον μαθητή Διονύση Δρανδάκη, το οποίο συνέγραψε μαζί με την αδελφή του Μαρίνα και απέσπασε το 2ο Βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα την Ασφαλή Οδήγηση.
Η φιλαναγνωσία και η ενεργή συμμετοχή στη Λέσχη Βιβλίου επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικά δώρα και πιστοποιητικά για τους μαθητές που διακρίθηκαν στον σχετικό διαγωνισμό στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η απονομή πιστοποιητικών σε 16 νέους αποφοίτους των εκπαιδεύσεων Anti-Bullying Ambassadors και Youth Shoots (Ψυχικής Ευημερίας).
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, στηρίζοντας έμπρακτα το μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και υπέρ της κοινωνικής προσφοράς.
Δωρεές
Στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου προσφέρθηκαν δωρεές ύψους €5000 στους εξής κοινωνικούς φορείς που στηρίζουν παιδιά και νέους: Τμήμα Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης, Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Ειδικό Σχολείο, Σύλλογος «Αγάπη», Σύλλογος «Ηλιαχτίδα», Το Χαμόγελο του Παιδιού, Σωματείο ΑΜΕΑ, και ActionAid Hellas.
Μεγάλες Κληρώσεις για καλό σκοπό
Με συνολικά 169 δώρα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου οι Μεγάλες Κληρώσεις των Κέντρων Φήταμ για την ενίσχυση των κοινωφελών φορέων που υποστηρίζουν.
Στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου
Στις 18 Δεκεμβρίου, για 13η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε η φόρτωση του οχήματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου με βασικά αγαθά προς συμπολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.
Δημιουργία Κουβερτών για καλό σκοπό
Στις 20 Δεκεμβρίου τα Κέντρα Φήταμ συμμετείχαν στο πανελλαδικό χριστουγεννιάτικο εθελοντικό πρόγραμμα των σχολείων-μελών του Δικτύου QLS, σε συνεργασία με την καναδική πρωτοβουλία Cuddles for Cancer. Η Ομάδα Εθελοντών των Κέντρων Φήταμ έλαβε ζωντανά από τον Καναδά οδηγίες και δημιούργησε έξι κουβέρτες που προσφέρθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρεθύμνης.
Επιβράβευση Μαθητών
Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου όταν επιβραβεύτηκαν τέσσερα τμήματα που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα πόντων επιβράβευσης μαθητών που αναδεικνύει αξίες όπως η καλοσύνη, η συνέπεια και η πρόοδος. Μαθητές και συνοδοί παρακολούθησαν στο κινηματοθέατρο Cineland Παντελής την ταινία «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων», σε ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα.
Τα Κέντρα Αγγλικών Φήταμ εύχονται σε όλους Καλή Χρονιά!








