Δεν βρέθηκε τελικά χώρος ικανός για να φιλοξενήσει τους 442 μετανάστες που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.
Τα λεωφορεία που τους μετέφεραν από το νότιο Ρέθυμνο τους αποβίβασαν στο λιμάνι του Ρεθύμνου όπου αναμένεται να περάσουν τη νύχτα τους υπαίθρια.
Το πρωί αναμένεται να έρθουν προστατευτικές τέντες καθώς οι μετανάστες βρίσκονται στο χώρο χωρίς κανένα μέσο προστασίας.
Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πλάνο ήταν να μεταφερθούν στα Χανιά στην περιοχή της Αγυιάς κάτι όμως που δεν έγινε λόγω των πολιτικών παρεμβάσεων από τα Χανιά.
Στο σημείο βρίσκονται ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Κυριάκος Παττακός ο Αστυνομικός Διευθυντής Παρασκευας Χηνόπουλος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Θεοδωράκης.