ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πράσινο φως για νέο οδικό έργο στο Ρέθυμνο

0

 Συγκεκριμένα, την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων έλαβε το έργο για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αποκατάσταση προσβασιμότητας επαρχιακής οδού Ασώματος – Ιερά Μονή Πρέβελη», στην Π.Ε. Ρεθύμνου Περιφέρειας Κρήτης.

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία Περιφέρειας Κρήτης.

Το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οδεύει προς κατασκευή.

Περιγραφή του έργου

Το υπό εξέταση έργο αφορά την αποκατάσταση της προσβασιμότητας τμήματος της Επαρχιακής Οδού «Ασώματος – Ιερά Μονή Πρέβελης» και ειδικότερα τη βελτίωση της υφιστάμενης επαρχιακής οδού σε τρία τμήματα:

  •     Το τμήμα 1: Από τη Χ.Θ. 0 +0,00 έως τη Χ.Θ. 0+333 μήκους 333m
  •     Το τμήμα 2: Από τη Χ.Θ. 1 +803,50 έως τη Χ.Θ. 2+ 277,68 μήκους 474,18m
  •     Το τμήμα 3: Από τη Χ.Θ.3 +11,00 έως τη Χ.Θ. 5+461 μήκους 2.450m

Επιπλέον για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων κατασκευάζονται εννέα τεχνικά (οχετοί), οι οποίοι στο σύνολό τους θα αποτελούν σωληνωτούς οχετούς διάστασης Φ1000.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση τμήματος της επαρχιακής οδού 09: «Κοξαρέ – Φαράγγι Κουρταλιώτη – Ασώματος – Λευκόγεια – Πρέβελη – διακλάδωση προς Μονή Πρέβελης» και ειδικότερα του τμήματος που έχει αφετηρία το τμήμα «Ασώματου – Λευκόγεια και τέλος την Πίσω Μονή Πρέβελης (Διακλάδωση προς Μονή Πρέβελης) και η αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης του οδοστρώματος, κατολισθήσεων και καθιζήσεων της επαρχιακής οδού 09, όπως αυτά που έλαβαν χώρα κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χειμερινής περιόδου 2019.

Επιπλέον, η αναβαθμιζόμενη οδός αποτελεί την κύρια οδό πρόσβασης στην περιοχή της Ι.Μ. Πρέβελης και της λίμνης Πρέβελης.

Οι περιοχές αυτές δέχονται υψηλό αριθμό επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο αλλά και κατά την διάρκεια του λοιπού έτους.

Επίσης, μέσω της Επαρχιακής Οδού 12 προσφέρεται εναλλακτική πρόσβαση προς την περιοχή Δρυμίσκου, Κεραμέ και Ακουμιανής Γυαλιάς.

Οπότε η βελτίωση των τμημάτων της οδού, στοχεύει στην αναβάθμιση της χρήσης του δρόμου τόσο από τον τοπικό πληθυσμό όσο και από τον γενικό πληθυσμό που επισκέπτεται την περιοχή, λόγω του πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος που αυτή παρουσιάζει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ