ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κανονικά συνεχίζεται η κατασκευή της παράκαμψης Αρμένων

0

Εντός χρονοδιαγραμμάτων και χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών, συνεχίζεται το έργο κατασκευής της παράκαμψης Αρμένων και της βελτίωσης μεγάλου τμήματος της υπάρχουσας επαρχιακής οδού, γνωστής, ως Αγιοβασιλιώτικου δρόμου.  

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι συνολικού προϋπολογισμού 14.800.000 €.  Το ποσό της τελικής σύμβασης του έργου διαμορφώθηκε στα 7.737.307,77 € 

Ο υπό αναβάθμιση δρόμος ανήκει στο πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο του Νομού με αριθμό 3 «Ρέθυμνο – Σπήλι -Αγία Γαλήνη». Περιλαμβάνεται στον πρωτεύοντα (διαπεριφερειακό) Νότιο Οδικό Άξονα Κρήτης (Ν.Ο.Α.Κ.) Ρέθυμνο – Μοίρες – Άνω Βιάννος – Ιεράπετρα. Το έργο βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Αρμένοι και Παλέ και αποτελείται από δύο οδικά τμήματα.

Στο Τμήμα Α’ περιλαμβάνεται η παράκαμψη Αρμένων, για την οποία προβλέπεται η κατασκευή οδού περί τα 3,8 χλμ. με νέα χάραξη. Η αρχή της παρακαμπτηρίου βρίσκεται επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού λίγο πριν τη συμβολή της οδού προς τον οικισμό Σωματά και το τέλος λίγο πριν το Κ.Τ.Ε.Ο. Στο τμήμα αυτό προβλέπεται επίσης, η αποκατάσταση του θιγόμενου αγροτικού δικτύου καθώς και δύο τετρασκελείς ισόπεδοι κόμβοι.

Για το γεωμετρικό σχεδιασμό του Τμήματος Α η ταχύτητα μελέτης έχει ληφθεί 80 χλμ/ώρα.

Στο δεύτερο σκέλος του έργου προβλέπεται η βελτίωση και αναβάθμιση της υπάρχουσας επαρχιακής οδού για μήκος περίπου 2,8 χιλιομέτρων. Η αρχή του έργου θα είναι επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού 300 μέτρα πριν την δεύτερη συμβολή προς τον οικισμό Αμπελάκι και το τέλος λίγο πριν τον κόμβο της Παλέ.

Για το γεωμετρικό σχεδιασμό του Τμήματος Β,  η ταχύτητα μελέτης που επιλέχθηκε στο είναι 70 χλμ/ώρα, λόγω των δυσμενέστερων γεωμορφολογικών συνθηκών.

Για τη διέλευση των κατασκευαζόμενων οδικών τμημάτων, απαιτούνται διάφορα τεχνικά έργα, κυρίως μικρά τεχνικά (οχετοί)

Επίσης προβλέπονται συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο και αποκαταστάσεις αυτού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ