ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε φάση ολοκλήρωσης η μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Κουλούκωνα

0

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η μονάδα βιολογικού καθαρισμού των  Δ.Ε. Κουλούκωνα και Ζωνιανών στον Δήμο Μυλοποτάμου. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Π.Ε. Ρεθύμνου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες βιολόγησης των λυμάτων μιας μεγάλης και πολυάριθμης πληθυσμιακά περιοχής.

Είναι ένα έργο με τεράστια σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος. Χιλιάδες χιλιόμετρα δίκτυα, αντλιοστάσια και βέβαια την κεντρική μονάδα, περιλαμβάνονται στο μεγάλο έργο που κατασκευάζεται τα τελευταία δύο χρόνια. Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τρία  υποέργα. Το  πρώτο αφορά την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας, το δεύτερο την κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων και το τρίτο την διασύνδεση των νέων υποδομών με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Η κεντρική μονάδα ολοκληρώνεται στην περιοχή των Μουρτζανών και η μέθοδος επεξεργασίας που θα αξιοποιηθεί είναι αυτή της ενεργού ιλύος με παρατεταμένο αερισμό, με ταυτόχρονη σταθεροποίηση της παραγόμενης βιολογικής ιλύος και βιολογική απομάκρυνση αζώτου.

Το 2ο υποέργο βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και αφορά στην κατασκευή των αναγκαίων αγωγών μεταφοράς των λυμάτων στην εγκατάσταση επεξεργασίας από τους οικισμούς Δαφνέδες, Μουρτζανά, Γαράζο, Κάλυβος, Λιβάδια, Μαρινιανά, Κράνα, Βενί, Κατεριανά, Αξός και Ζωνιανά. Περιλαμβάνει επίσης δύο  αντλιοστάσια  και την κατασκευή τοιχίου προστασίας της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων με συρματοκιβώτια. Το συνολικό μήκος του δικτύου αγωγών μεταφοράς (καταθλιπτικών και βαρύτητας)  ανέρχεται σε 32.244 m.

Τέλος, θα ακολουθήσει το 3ο υποέργο αφορά στην σύνδεση των αντλιοστασίων και της ΕΕΛ με το δίκτυο της ΔΕΗ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ