ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Α. Ξανθός από το Αστέρι Ρεθύμνου: Πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, άνοιγμα στην κοινωνία και δημοκρατική λειτουργία

0

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Αστέρι της Δ.Ε. Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνου με ομιλητή τον Ανδρέα Ξανθό, Βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε στη πολιτική συγκυρία και στην τριπλή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα (υγειονομική, οικονομική, εθνικά θέματα), καθώς και στην ανάγκη να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πολιτική αντεπίθεση με αιχμές το προοδευτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση (Μένουμε όρθιοι), το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του κόμματος. Μόνο έτσι, με ένα νέο πολιτικό αφήγημα που θα αφορά τις ανάγκες και τις αγωνίες της κοινωνικής πλειοψηφίας, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να «κεφαλαιοποιήσει» τη σταδιακή, αλλά αισθητή φθορά της κυβέρνησης, λόγω της αδυναμίας της να διαχειριστεί αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση και τις παρενέργειες της.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους κατοίκους της περιοχής, υπήρξε αναφορά στην έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδότησης ύψους 5,1 εκ ευρώ για το έργο επέκτασης του κεντρικού αγωγού του Φράγματος Ποταμών για την άρδευση 14.000 στρεμμάτων του Κάμπου Ρεθύμνου, καθώς και για την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης της υλοποίησης του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ