ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από το Schiller

0

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένας σύγχρονος Δούρειος Ίππος, “κρύβει”  την γνώση προ(σ)καλώντας το παιδί να ανταποκριθεί μέσα από το παιχνίδι. Μετά από αρκετά στάδια είναι πλέον έτοιμη να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα μέσα μεταφοράς γνώσης στους μαθητές κάθε ηλικίας. Να προσφέρει ευχάριστες ώρες στα παιδιά, γιατί πλαισιώνεται από παιχνίδι. Να προσφέρει ερεθίσματα για περαιτέρω εξέλιξη του νοητικού επιπέδου τους. Να ωθήσει την κοινωνικοποίηση τους μέσα από τη συνεργασία. Να αποτελέσει μοχλό στην προσπάθεια των ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος να δώσει διέξοδο στην ενέργεια μέσα από τη δημιουργία.

Ο όρος STEM (science, technology, engineering, mathematics) (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά) αντικατοπτρίζει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, η οποία καθοδηγεί τα παιδιά στον κόσμο των επιστημών.

Σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για την ενασχόληση με θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη, τη μηχανική, τα μαθηματικά και την τεχνολογία. Αυτό γίνεται με τη χρήση μηχανοκίνητων μοντέλων LEGO και απλού προγραμματισμού. Το WeDo 2.0 υποστηρίζει μια πρακτική μάθηση που δίνει στους μαθητές την αυτοπεποίθηση να θέτουν ερωτήσεις και τους προσφέρει τα εργαλεία για να βρίσκουν τις απαντήσεις με σκοπό να λύνουν προβλήματα πραγματικής ζωής. Οι μαθητές μαθαίνουν θέτοντας ερωτήσεις και επιλύοντας προβλήματα. Δεν λέμε στους μαθητές όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν. Αντί αυτού, τους κάνουμε να αμφισβητούν ότι γνωρίζουν και να διερευνούν αυτά που δεν έχουν κατακτήσει γνωστικά ακόμα.

Η εκπαιδευτική ρομποτική ανελίσσεται διαρκώς και κατακτά θέση στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Αξιοσημείωτη είναι η πορεία του  WRO Hellas (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ).

Παραθέτουμε μερικά στοιχεία από το επίσημο site του οργανισμού που είναι ενδιαφέροντα:

  • Το 2009 ο WRO Hellas (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ) διοργάνωσε τον πρώτο Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ως επίσημος φορέας διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ελλάδα.
  • Το 2016 επιστεγάστηκε με μία κατάκτηση κρίσιμης σημασίας: Σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, (369/6 26.4.2016), οι μαθητές που κέρδισαν την πρώτη, δεύτερη ή Τρίτη θέση σε βαλκανική ή διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής και αποφοίτησαν μετά το 2015 από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ εγγράφονται πλέον καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο.
  • Τον Μάρτιο του 2015, 750 μαθητικές ομάδες έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που διοργανώθηκε.

Το  2016  δημιουργήθηκαν  στα  Κ.Δ.Β.Μ.  Schiller  για  πρώτη  φορά  πιλοτικά  τμήματα  εκπαιδευτικής  ρομποτικής.

Η αγάπη μας για τα παιδιά, το μεράκι, η φαντασία , η αναζήτηση για εναλλακτικούς  τρόπους  μάθησης αλλά  και   το μεγάλο  ενδιαφέρον που  εκδηλώθηκε ,  μας ώθησε  στο  να  συνεχίσουμε  για  τέταρτη  χρονιά  τα  μαθήματα  εκπαιδευτικής  ρομποτικής , για  παιδιά  από  6+  ετών , με  νέο  εξοπλισμό   και  στ0    κέντρο μας  στην  Καλλιθέα, Παπανικολάου  4.

Τα  τμήματα θα  ξεκινήσουν το  Σάββατο 03 Οκτωβρίου θα  είναι  Σάββατο  πρωί  και  θα  έχουν  διάρκεια μιας  ώρας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να  μας  καλέσετε  στο  28310 53069 (15.00-21.00)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ