ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: παράνομες καταλήψεις θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

0

Επειδή η εύρεση στάθμευσης στα κεντρικά σημεία της πόλης και ειδικά σε δρόμους, όπου δεν ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, αποτελεί δύσκολη υπόθεση, οι κάτοικοι θεώρησαν προφανώς καλό, όταν βγάζουν το αυτοκίνητο τους από μία θέση, να τοποθετούν αντικείμενα που να αποτρέπουν την στάθμευση άλλου οχήματος. Έτσι, όταν επιστρέψουν, βρίσκουν την "θέση τους να τους περιμένει"!

Με απλά λόγια ουκ ολίγες δημόσιες θέσεις στάθμευσης οχημάτων, έχουν γίνει "βιλαέτια" κατοίκων, γεγονός, που συμβάλει ακόμα περισσότερο στην όξυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος. 

Πρόκειται για μια ιδιότυπη μεν αλλά ξεκάθαρη κατάληψη δημόσιου χώρου. Ωστόσο, την παράνομη αυτή συμπεριφορά, προφανώς κανένας δεν ελέγχει, αφού παρακολουθήσαμε το γεγονός αυτό αρκετές ημέρες πριν το δημοσιεύσουμε. Στην οδό Χαρίκλειας Δασκαλάκη και συγκεκριμένα από το σημείο που εφάπτεται με την οδό Μοάτσου και στο τμήμα της έως την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, καταγράψαμε δύο τέτοιες περιπτώσεις. 

Στο μεταξύ πιο κάτω στην οδό Χατζηδάκη, άλλος οδηγός, θεώρησε πως το πλατύ πεζοδρόμιο και η σκιά του ευκαλύπτου ήταν το "καλύτερο σημείο στάθμευσης"! 

Αυτά είναι μερικά από τα σημεία μιας καθημερινότητας στην πόλη του Ρεθύμνου που θέλει διώξει τα αυτοκίνητα από το κέντρο της, χωρίς όμως αξιόπιστες λύσεις και κυρίως χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση για το μέλλον.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ