ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οριστικά στην ανεργία οι 24 συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Ρεθύμνου

0

Για ακόμα μία φορά οι συμβασιούχοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνού περνούν στην ανεργία. Συνολικά 24 άνθρωποι βρίσκονται και πάλι χωρίς δουλειά και μάλιστα για ένα τομέα εργασίας που έχει τεράστια ανάγκη από προσωπικό.

Από την χθες το αρμόδιο δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τους προηγούμενους μήνες, διεκδικώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να είναι πλέον άνεργοι.

Για το λόγο αυτό από το πρωί της Πέμπτης προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης, διαμηνύοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στις δικαστικές αίθουσες με την ελπίδα ότι ίσως δικαιωθούν.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που εδώ και περίπου πέντε χρόνια αγωνίζονται να διοριστούν σε μια υπηρεσία, η οποία τους έχει ανάγκη και παρά την προσπάθεια τους να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, ο αγώνας τους έχει αποβεί άγονος.

Η τελευταία απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου ανέφερε ότι το αίτημα τους δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και η απάντηση τους με ασφαλιστικά μέτρα απέβη άκαρπη. Έτσι ουσιαστικά μέσα από τις διαμαρτυρίες τους «παίζουν το τελευταίο τους χαρτί» χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, η οποία κατά το παρελθόν είχε εκφράσει την θετική της στάση απέναντι στους 24 υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν μπορεί να παραβλέψει τις δικαστικές αποφάσεις καθώς θα βρεθεί κατηγορούμενη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ