ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζεται ο διάλογος για το εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Σχολή Ασωμάτων

0

Με αργά βήματα αλλά σταθερό προσανατολισμό συνεχίζονται οι συζητήσεις για την δημιουργία του πρότυπου κέντρου αιγοπροβατοτροφίας στην Σχολή Ασωμάτων στο Αμάρι.

Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Αμαρίου, στην οποία συμμετείχαν ο νέος πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τα μέλη της νέας διοίκησης , η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για αγροτικά θέματα κ. Μανώλης Χνάρης, ο δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Αλέκος Στεφανάκης και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε.Ρ.

Εκτός από την συζήτηση που επικεντρώθηκε στην δημιουργία του φορέα διαχείρισης και την σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ των τριών φορέων, έγινε και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ασωμάτων, όπως αυτές είναι σήμερα. Όπως, έγινε αντιληπτό χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 150 στρέμματα γης, εκτός από αυτά που έχουν ήδη παραχωρηθεί ενώ υπάρχει και το μείζον ζήτημα της καταπάτησης εκτάσεων από τοπικούς κτηνοτρόφους.

Στην συνάντηση υπήρξε καταρχήν συμφωνία για τα επιπλέον στρέμματα ενώ συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προγραμματική σύμβαση ίδρυσης του φορέα διαχείρισης. Σε ό,τι αφορά τις μελέτες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και αναμένεται σύντομα να προκηρυχτούν τα τεύχη των μελετών. Το κόστος για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων, σύμφωνα με το μάστερ πλαν της αναλυτικής μελέτης, ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ