ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

300 ηλεκτρικά ποδήλατα αφημένα στο έλεος του καιρού και των βανδαλισμών

0

Την τύχη των προηγούμενων ποδηλάτων που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης,  όπως όλα δείχνουν θα έχουν και τα πολυδιαφημισμένα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία ενώ ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς κατέληξαν για ακόμα μία φορά να σκουριάζουν πεταμένα, παρατημένα και με κλεμμένα ανταλλακτικά.

Τα 300 ποδήλατα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την περιοχή του Ρεθύμνου όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβρη έτυχαν καλής αποδοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία Brainbox που «τρέχει» το πρόγραμμα, από τις 24 Ιουλίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου έκαναν εγγραφή στην εφαρμογή 2.093 χρήστες και έγιναν 4.587 ενοικιάσεις, αριθμός πολύ σημαντικός για το χρόνο αυτό και το μέγεθος της πόλης.

Πολλοί από τους χρήστες ήταν αλλοδαποί επισκέπτες που έκαναν διακοπές στο Ρέθυμνο και επέλεξαν τον τρόπο αυτό μετακίνησης, δεδομένου ότι το σύστημα τους είναι πιο οικείο και προτιμούν να επιλέγουν οικολογικές λύσεις, εφόσον οι αποστάσεις το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν από 5 μήνες τα ποδήλατα αυτά επρόκειτο να μαζευτούν από το δρόμο, να συντηρηθούν και να επιστρέψουν και πάλι πίσω προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από ντόπιους και φοιτητές, πράγμα που δεν φαίνεται να έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι το Σύστημα Κοινόχρηστων Ηλεκτρικών Ποδηλάτων bikeazy.gr, είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Φωτογραφίες: Από αναγνώστες της εφημερίδας και τη σελίδα fb: palia poli rethymno

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ