ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έργα σε Κρύα βρύση, Ροδάκινο, Δαμνόνι, Μύρθιο, Ορνέ του δήμου Αγίου Βασιλείου

0

Στις λίστα του Υπουργείου Εσωτερικών με τις πρώτες επτά εντάξεις έργων σε όλη την χώρα που αφορούν τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς βρίσκεται ξανά ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και μάλιστα με το ανώτατο ύψος χρηματοδότησης τις 50.000 ευρώ (ανά σταθμό).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την εναρμόνιση των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών με τις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, με σκοπό την απρόσκοπτη και ασφαλή φιλοξενία των παιδιών.

Η ροή των χρηματοδοτήσεων όμως για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου δεν σταματάει αφού τις τελευταίες ημέρες έλαβε από την Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 132.000 ευρώ. Συγκεκριμένα έλαβε:

-Επέκταση αίθουσας Πολιτιστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ. Η μελέτη του έργου αφορά τοιχοποιίες, επιχρίσματα, κουφώματα κτλ.

-Επέκταση δημοτικού φωτισμού με προϋπολογισμό 32.000 ευρώ. Η επέκταση αφορά την περιοχή του λιμανιού στην ΤΚ Ροδακίνου και την περιοχή παλιό Δαμνόνι στην ΤΚ Μύρθιου.

-Αναπλάσεις στην ΤΚ Ορνέ με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνει βιομηχανικό δάπεδο σε οδούς του οικισμού, λιθοδομές, συντήρηση και επισκευή της εκκλησίας του οικισμού.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Αλέξη Χαρίτση αφού ο Δήμος έχει λάβει εγκρίσεις χρηματοδότησης από όλες τις δράσεις του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και βέβαια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναούτακη για τη έγκριση των νέων χρηματοδοτήσεων που αφορούν τον Δήμο μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ