ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκπλήσσει τους γιατρούς με τη δύναμή του, ο λαουτιέρης που ακρωτηριάστηκε

0

Με απίστευτη δύναμη αντιμετωπίζει τον τραυματισμό του ο Ρεθυμνιώτης που ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικά.

Βήμα-Βήμα κερδίζει τη μεγάλη μάχη που δίνει ο Κρητικός που ακρωτηριάστηκε την ημέρα του Πάσχα από βεγγαλικά που έσκασαν στα χέρια του σε χωριό του Ρεθύμνου. Ο 24χρονος αναρρώνει και η πορεία της υγείας του βελτιώνεται, καθώς νοσηλεύεται ακόμα σε θάλαμο του ΚΑΤ Αθηνών υπό τη στενή παρακολούθηση των γιατρών.

Εκείνο όμως που εκπλήσσει ακόμη περισσότερο τους γιατρούς είναι ότι παρά το αρχικό σοκ του τραυματισμού και των δύσκολων ωρών μετά το χειρουργείο, με τεράστια ψυχική δύναμη ο νεαρός αντιμετωπίζει το παρών και το μέλλον και συνεχίζει τον αγώνα του.

Αισιόδοξος και δυνατός μετά την περιπέτεια

Σύμφωνα με διευθυντή του τμήματος Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του ΚΑΤ Αθηνών κ.Σπυρίδωνος που μίλησε στο neakriti.gr «ο τραυματίας είναι καλά και νοσηλεύεται ακόμα. Είναι πολύ καλού χαρακτήρος , ένα καλό παιδί και μας βοηθάει η αισιοδοξία του».

Μετά τον ακρωτηριασμό και το πρώτο «λεπτό» χειρουργείο που ακολούθησε, αποκαταστάθηκε η λειτουργικότητα του χεριού. Κι ενώ αρχικά δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας επέμβασης, τελικά δεν κρίθηκε αναγκαία. Σύμφωνα με τον κ.Σπυρίδωνος «τα δερματικά μοσχεύματα αποκαταστάθηκαν και είναι ικανοποιητική η λειτουργικότητα του χεριού καθώς οι στόχοι που βάλαμε επιτεύχθηκαν. Σιγά-σιγά θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στο τέλος της εβδομάδας .Θα τον παρακολουθούν στο εξής οι γιατροί στην Κρήτη.Δεν χρειάστηκε άλλη επέμβαση και θα εξετάσουμε την περίπτωση να χρειαστεί μια διορθωτική επέμβαση πλέον στο μέλλον».

Μάλιστα με αγωνία ο 24χρονος που έχει απόλυτη ανάγκη τα χέρια του καθώς είναι υδραυλικός και ασχολείται και με το λαούτο, θέλει να επιστρέψει στο νησί και την καθημερινότητά του. Καθ’όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς του είχε στο πλευρό του τα αγαπημένα του πρόσωπα να του δίνουν σθένος για να συνεχίσει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ