ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Στήριξη στην παιδίατρο που καταδικάστηκε για τον θάνατο του μικρού Διονύση

0

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και τα μέλη του ΔΣ, με αφορμή την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου εις βάρος παιδιάτρου του Νοσοκομείου για το θάνατο 4χρονου αγοριού το 2014, αντιλαμβάνεται το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους γιατρούς του Νοσοκομείου εξαιτίας  του κινδύνου ποινικοποίησης της ιατρικής πράξης .

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε υποχρέωσή μας να προασπίσουμε το έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου, στο βαθμό πάντα που τηρούνται οι προβλεπόμενες διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες και εφαρμόζονται τα αντίστοιχα ιατρικά πρωτόκολλα.

Οφείλουμε, επίσης, να σημειώσουμε ότι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει την καλύτερη δυνατή στελέχωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλής κατάρτισης και εμπειρίας, αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση δεκάδες περιστατικά με ευαισθησία, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την εξαιρετική δουλειά του ανθρώπινου δυναμικού του, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει με την ίδια υπευθυνότητα και επιστημονική αρτιότητα τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους πολίτες και τους επισκέπτες του Νομού. Η τοπική κοινωνία μπορεί να είναι απολύτως βέβαιη ότι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου παρέχεται ποιοτική και διαρκώς αναβαθμιζόμενη δημόσια περίθαλψη .

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα μέλη του Δ.Σ., επίσης, αποφάσισαν ομόφωνα να καλύψουν οικονομικά τη νομική υποστήριξη προς την παιδίατρο του Νοσοκομείου στα επόμενα στάδια της δικαστικής διαδικασίας, όπως είχαν πράξει και πρωτόδικα για το σύνολο των κατηγορούμενων παιδιάτρων του Νοσοκομείου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ