ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καθαρισμός της διαδρομής του Νικηφόρειου δρόμου από τα μέλη του ΣΔΥΡ

0

Με σύνθημα «όχι άλλα σκουπίδια στους δρόμους» τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου (ΣΔΥΡ) πραγματοποίησαν καθαρισμό της διαδρομής του Νικηφόρειου Δρόμου εν όψει της αθλητικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Την Δευτέρα του Πάσχα οι δρομείς συγκεντρώθηκαν στο Ατσιπόπουλο και μοιράστηκαν σε δυο ομάδες. Η μια ομάδα ανέλαβε τον καθαρισμό της περιοχής κατά μήκος των οικισμών Ατσιπόπουλο-Κάτω Βαρσαμόνερο και η δεύτερη κινήθηκε στο τμήμα της διαδρομής Άγιος Ανδρέας, Άγιος Κωνσταντίνος, Ρούστικα, Καλονύκτι.

Αρχικός στόχος ήταν να γίνει ένα περπάτημα και ένα χαλαρό τρέξιμο και παράλληλα η αποκομιδή των σκουπιδιών. Ωστόσο, τα μέλη του ΣΔΥΡ βρέθηκαν αντιμέτωπα με μεγάλο όγκο δουλειάς, καθώς από το πρώτο κιόλας χιλιόμετρο και οι δύο ομάδες βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποκαρδιωτικό θέαμα: δεκάδες αντικείμενα και σκουπίδια πεταμένα στις άκρες του δρόμου. Πλαστικά μπουκάλια, ποτηράκια του καφέ, πλαστικές συσκευασίες από πατατάκια και κρουασάν και πολλά άλλα κοσμούσαν δεξιά και αριστερά τον δρόμο.

Οι εθελοντές κάθε εκατό μέτρα γέμιζαν μια τεράστια μαύρη σακούλα ενώ τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την αποκομιδή των απορριμμάτων φόρτωναν και ξεφόρτωναν τις γεμάτες σακούλες σκουπιδιών.

Εν τέλει, εργάστηκαν δεκαπέντε άτομα 15 άτομα επί 4 ώρες, σε μια απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων και, συγκέντρωσαν 35 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου δυο σακούλες ανά χιλιόμετρο.

Τα μέλη του ΣΔΥΡ σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι η αρχική έκπληξη τους από το θέαμα με τις ποσότητες σκουπιδιών και αντικειμένων που αντίκρισαν, αντικαταστάθηκε από το συναίσθημα αγανάκτησης και οργής για την έλλειψη σεβασμού που δείχνουν κάποιοι άνθρωποι για το περιβάλλον.

Η κίνηση των μελών του ΣΔΥΡ είχε διπλό στόχο: πρωτίστως να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών και δεύτερον και σημαντικότερο να περάσει ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης προς όλους το οποίο να λέει "ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ