ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συνάντηση εργασίας το Σχέδιο Βιώσιμων Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών

0

Στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης, χθες Πέμπτη 12 Απριλίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του CIVITAS DESTINATIONS πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμων Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών.

Οι μελετητές LuxMobility και DTV Consultants (ειδικοί στην εκπόνηση παρόμοιων πανευρωπαϊκών Σχεδίων) είχαν την ευκαιρία αρχικά να μιλήσουν με εκπροσώπους του Δήμου, του Πολυτεχνείου Κρήτης επίσης εταίρο στο CIVITAS DESTINATIONS και στη συνέχεια να περιηγηθούν στο κέντρο του Ρεθύμνου για να διαμορφώσουν μία πρώτη εικόνα για τις εμπορευματικές μεταφορές. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης συμβάλλοντας καθοριστικά στη συζήτηση.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων στις εμπορευματικές μετακινήσεις και των μελετητών για την ανάδειξη των αναγκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στόχος είναι η ανάπτυξη Σχεδίου Βιώσιμων Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών για το Ρέθυμνο με έμφαση στη διαχείριση των εμπορευματικών μεταφορών για ξενοδοχεία, περιοχές με εμπορική δραστηριότητα στην παραλία και στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην παλιά πόλη με τη συμμετοχή και συναίνεση των εμπλεκόμενων φορέων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ