ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Συναυλία με τραγούδια που αγαπήσαμε από ελληνικές τηλεοπτικές σειρές

0

Στις 21  Ιουνίου 1982  , με αφορμή την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου,  με πρωτοβουλία του  Jaques Lang, ,τότε  υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, καθιερώνεται η Ημέρα της Μουσικής  στο  Παρίσι και σύντομα η πρωτοβουλία αυτή ξεπέρασε τα όρια της Γαλλίας . Σήμερα, περισσότερες από 22 χώρες συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, μετατρέποντάς την σε μια πολιτιστική διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας. Η Αθήνα μάλιστα ήταν η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. Αυτό έγινε το 1985 και την αφορμή έδωσε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα που είχε οργανωθεί τότε στην ελληνική πρωτεύουσα από την Μελίνα Μερκούρη. Σταδιακά ο  θεσμός της Γιορτής επισημοποιήθηκε μέσα από ένα Δίκτυο δήμων  και ευρωπαϊκών πόλεων, το οποίο είχε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπουργείων Πολιτισμού κάθε χώρας  με αποτέλεσμα να καθιερωθεί  ως  Ευρωπαϊκή  Ημέρα Μουσικής . Η Ημέρα  της Μουσικής δεν είναι απλώς ένα κορυφαίο μουσικό γεγονός που προσφέρεται  δωρεάν σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της,  αλλά είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετάσχει ενεργά σε αυτήν.

Στο πλαίσιο του εορτασμού  η  Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής, μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής σιωπής , λόγω της πανδημίας , θα παρουσιάσει μια  συναυλία με πλούσιο ρεπερτόριο (Μιούζικαλ, Μουσική κινηματογράφου, και  Ελληνική μουσική) και  παράλληλα θα τιμήσει (με έργα τους) δυο μεγάλες καλλιτεχνικές απώλειες  ,τον Μίκη Θεοδωράκη και  τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μικρασιατών(21:00) με  την συμμετοχή και της Δημοτικής Χορωδίας(20:30) η οποία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα  με  τραγούδια  που αγαπήσαμε από ελληνικές τηλεοπτικές σειρες σειρές.

Είσοδος Ελεύθερη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ